Stop hazardu v Neratovicích

Tisková zpráva TOP 09 Neratovice

11. 9. 2014

"Stop hazardu v Neratovicích," řekl zastupitel a radní Aleš Kocourek, který navrhl příslušnou vyhlášku k úplnému zákazu hazardu v Neratovicích, s účinností od 30. 9. 2015. Zastupitelstvo města na svém jednání ve středu 10. září 2014 návrh projednalo, ale bohužel neschválilo.

„Dost bylo diskuzí, je třeba se jasně vymezit pro, a nebo proti hazardu. Z toho důvodu jsem předložil příslušnou vyhlášku, která bohužel nebyla schválena. Nicméně tímto návrhem jsme na jednání zastupitelstva vzbudili mimořádně živou diskuzi a to i přes prvotní návrh pana místostarosty Hrodka, který navrhl stažení materiálu z jednání. Nyní je jasné, že tento návrh nezískal v tomto zastupitelstvu dostatečnou podporu, ovšem z diskuze je jasné, že toto téma zajímá mnoho našich spoluobčanů a proto je naší povinností se tímto tématem zabývat. Naše stanovisko proti hazardu je jasné a budeme v tomto úsilí pokračovat i po volbách,“ říká Aleš Kocourek, lídr kandidátky TOP 09 v Neratovicích.

"Výsledek hlasování těší především provozovatele hazardu," míní trojka kandidátky Marcel Peter, předseda místní organizace TOP 09 Neratovice, který dále říká: „Z celkem jedenadvacetičlenného zastupitelstva se jednání účastnilo pouze šestnáct zastupitelů, což jistě negativně ovlivnilo výsledek hlasování."

Neratovice 11. 9. 2014

Marcel Peter, předseda regionální a městské organizace Neratovice