TOP 09 podpořila kutnohorské skauty, Miroslav Kalousek jim přivezl peníze

18. 10. 2013

Kutná Hora - Mezi kutnohorské skauty do jejich klubovny v pátek odpoledne zavítal bývalý ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. V rámci projektu podpory neziskových organizací jim přivezl 4 860,- Kč. Doprovodila ho i místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

"Peníze chceme použít na celostátní kolo závodu vlčat a světlušek, které budeme v příštím roce pořádat v Kutné Hoře," uvedl předseda okresní rady Junáka Jan Vopěnka. Do celostátního kola této soutěže se probojují nejlepší týmy z okresních a potom krajských kol. "To je velká akce s rozpočtem asi 400 tisíc korun," upozornil.

Závod prověří všestranost skautů a skautek. "Musí vědět něco o dopravě, o první pomoci. Musí umět mezi sebou komunikovat, orientovat se v mapě. Mezi jednotlivými stanovištěmi běhají na čas," naznačil Jan Vopěnka.

Miroslav Kalousek, Helena Langšádlová, Jaroslav Suk a jejich doprovod potom skautům ze sedmého oddílu rozdali suvenýry. Dostalo se jim pozvání i na country-bál, který kutnohorští skauti plánují na 7. prosince. "TOP 09 má zrovna v těchto dnech sněm," omluvil se z účasti Miroslav Kalousek a dodal: "Do tomboly vám určitě přispěji."

www.svoboda.info - 18. 10. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme