Tiso: Středočeský kraj potřebuje dlouhodobou vizi, pouhé udržování k prosperitě nestačí

11. 2. 2016

S novou tváří v čele kandidátky, s podporou vlastních starostů a komunálních politiků a s nemalými ambicemi vzhlíží k nadcházejícím krajským volbám středočeská TOP 09. Lídrem se stal MUDr. Petr Tiso, MBA, který působí v pražském Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí jako lékař a náměstek ředitele. Dvojkou je jedna z mladých nadějí TOP 09, starosta Roztok Jan Jakob, který je čelním zástupcem starostů na kandidátce. Trojkou je mladoboleslavský náměstek primátora Mgr. Daniel Marek.

Ve volebním týmu budou další starostové, aktivní komunální politici a řada odborníků. Všechny osobně znám a vím, že jsou pro Středočechy připraveni odvést dobrou práci,“ uvedla předsedkyně středočeské TOP 09 Helena Langšádlová

"Naši voliči často podceňují důležitost krajských a obecních voleb, přestože osmdesát procent politiky, která se občanů týká přímo, se odehrává právě na obecní či krajské úrovni. V tom mají naši kandidáti ovšem jednu nevýhodu. Proto prosím všechny příznivce, kteří nejsou nadšeni z dnešní politiky, kteří mají stejné obavy jako my, že u nás vládnou, buď lidé kteří chápou politiku jako bývalý středočeský hejtman Rath, nebo vládu České republiky považují za filiálku svého koncernu. Proti tomu se musíme společně postavit. Podívejte se prosím všichni ve středních Čechách na naše kandidáty a promluvte s nimi. Věřím, že v nadcházejících volbách získají Váš hlas. Mám čisté svědomí, koho jako strana TOP 09 ve středních Čechách do voleb stavíme,"  dodal čestný předseda TOP 09 Karel Schwazenberg.

Služba občanům – vytváření dobrých podmínek pro život

Kraj a jeho hejtman jsou tu pro občany, nikoli naopak,“ říká Petr Tiso. Známý lékař porodník a úspěšný manažer nemocnice v ekonomické oblasti není politickým nováčkem. Působí v komunální politice v Jesenici u Prahy, kde zaznamenal dvě volební vítězství. Je představitelem skupiny zastupitelů, kteří zklidnili nekoordinovaný územní rozvoj města a vystavěli chybějící infrastrukturu a občanskou vybavenost. „Jako největší problém vnímám, že za osm let nedokázalo hejtmanství využít obrovského potenciálu Středočeského kraje vyplývajícího z jeho unikátní polohy a sousedství s Prahou. Vedení kraje pracovalo převážně v udržovacím módu, bez jasné vize a koncepce,“ dodal Petr Tiso. Kromě kvalitní správy kraje nabídnou kandidáti TOP 09 občanům propracovaný koncepční rozvoj s jasnou vizí, jak by měl kraj vypadat.

Středočeský kraj – zdravé srdce Čech

„Nabídneme lidem dlouhodobou vizi, kterou jsme pojmenovali „Středočeský kraj – zdravé srdce Čech“. Středočeský kraj má společně s Prahou tvořit prosperující region, který bude dobrým místem pro kvalitní život lidí a bude atraktivní pro návštěvníky,“ uvádí Petr Tiso.

Jan Jakob, který je starostou Roztok již druhé funkční období a za jehož působení se Roztoky proměnily v místo, které je dáváno za příklad úspěšného rozvoje, uvádí: „Jako starosta vím, že základem zdravého fungování města jsou zdravé finance. Nejinak tomu je i na krajské úrovni. Jsem přesvědčen, že se spousta prostředků, které lze využít na doposud zanedbané investice, jako jsou například silnice, lze najít díky kvalitnímu hospodaření.“

Základem cesty za naší vizí Středočeského kraje jako zdravého srdce Čech jsou nejen zdravé finance s maximálním využitím fondů EU, ale i vyvážený územní rozvoj, podpora vzdělání a kultury, či odpovědná řešení pro dopravu, zdravotnictví, sociální oblast, cestovní ruch a životní prostředí.  „Naši vizi zdravého Středočeského kraje, program, jak k ní směřovat, i odborné garanty z řad našich kandidátů Středočechům představíme v příštích měsících,“ uzavírá Petr Tiso. 

Natálie Červencl Tomková

krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj

V Praze 11. 2. 2016

Přílohy
PDF Medailonky čelních kandidátů.pdf (355.2 kB) PDF Tiso: Středočeský kraj potřebuje dlouhodobou vizi, pouhé udržování k prosperitě nestačí.pdf (497.6 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme