Letos jsme připravovali program společně s Příbramáky

26. 9. 2018

TOP 09 Příbram letos sestavovala program zcela unikátní formou - ptala se samotných Příbramanů, co vnímají jako zásadní pro zlepšení života v jejich městě. Místostarosta Václav Švenda navštívil 1029 domácností a nechal si tak zároveň “vystavit účet” za 4 roky svého působení ve vedení města.

Žijeme v demokratické zemi, v níž občané rozhodují o tom, kdo bude spravovat věci veřejné. Pravidelné a pokojné střídání moci je jedním z hlavních výhod tohoto společenského uspořádání. Kandidáti předcházejí před voliče, žádají je o podporu a za několik let jim voliči při volbách „vystaví účet“.

TOP 09 Příbram se letos rozhodla, že tento test podstoupí daleko osobnější formou ještě před samotným konáním voleb. „Byli jsme čtyři roky v opozici, nyní čtyři roky na radnici. Máme tedy zkušenosti, které se týkají řízení celého města. Důležité je ale vědět, co si o našem počínání myslí voliči,“ říká Monika Ciklerová, kandidátka TOP 09 Příbram do zastupitelstva a dodává: „I když se naši volení zástupci celé čtyři roky setkávali s občany, vydali jsme letos přímo za Příbramany do jejich domácností.“

Během této kampaně ode dveří ke dveřím kandidáti navštívili více než tisícovku domácností. Všechny domácnosti přitom obešel sám současný místostarosta Václav Švenda: „Byla to úžasná zpětná vazba od lidí ve městě. Bylo vidět, že jsou rádi, že za nimi někdo z radnice přišel a chvíli si s nimi o chodu města povídal. Často nás zvali přímo domů na kávu, asi třikrát jsem dokonce dostal pozvání na večeři,” směje se Švenda.

Náměty z plodných diskusí se samotnými občany pak byly zapracovány do volebního programu a TOP 09 Příbram tak vytvořila zcela unikátní občanský program. „Můžete něco vymýšlet od stolu, ale nakonec nejlepší je zeptat se přímo těch, pro které na radnici chcete pracovat. Získali jsme mnoho podnětů, většina z nich  se dá na úrovni města uskutečnit a mohli jsme je tak zapracovat do našeho programu,“ říká kandidátka do zastupitelstva Jana Valterová.

TOP 09 chce zúročit nejen práci odvedenou v kampani, ale také zkušenosti, které v komunální politice nabyla v průběhu posledních osmi let. „Vyjádřil bych to jednoduše: Díky návštěvě tisícovky příbramských domácností víme co a díky našim dosavadním zkušenostem ve vedení města víme i jak,“ dodává Václav Švenda. 

Přílohy
PDF Volební program TOP 09 Příbram.pdf (1.5 MB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme