Středočeská TOP 09 představuje přední kandidáty do Poslanecké sněmovny

4. 7. 2017

Zkušenosti z komunální i celostátní politiky, silné zázemí v regionálních zastupitelstvech a nemalé ambice v nadcházejících poslaneckých volbách nabízí středočeská krajská volební kandidátka TOP 09. Jejím lídrem je předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na druhém místě ho následuje starosta Roztok a krajský zastupitel Jan Jakob. Trojkou kandidátky je příbramský místostarosta Václav Švenda, čtyřkou je veterinární lékař a místopředseda středočeské TOP 09 Petr Matušina. První pětku uzavírá místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Helena Langšádlová.

Dlouholetý poslanec, bývalý ministr financí, který tento resort převzal a držel nad vodou v době nejtěžší hospodářské krize za celé trvání samostatné České republiky, nyní předseda TOP 09 Miroslav Kalousek bude čelit jejím nejsilnějším politickým soupeřům v čele středočeské kandidátky. Své odhodlání uspět dokazuje četnými osobními setkáními s lidmi na výjezdech Expedice nEUhneme, kde v bezprostředním kontaktu nebývá nouze o posun názoru voličů v prospěch TOP 09.

„Jsem rád, že krajskou kandidátku ve volbách do Poslanecké sněmovny povede právě Miroslav Kalousek. Ve Středočeském kraji postavíme silnou a kvalitní kandidátku složenou z úspěšných odborníků, kteří mají voličům co nabídnout. Vážím si kandidátů v našem volebním týmu pro jejich zkušenosti, aktivitu i jejich dosavadní práci pro TOP 09,“ uvedl předseda středočeské TOP 09, krajský zastupitel a dvojka kandidátky Jan Jakob.

Již druhé funkční období je Jan Jakob i starostou Roztok. Za jeho působení se proměnily v místo, které je dáváno za příklad úspěšného rozvoje: „Mým cílem je hájit v Poslanecké sněmovně zájmy obcí, měst a regionů. Jako starosta a krajský zastupitel vím, co lidi v regionech Středočeského kraje trápí a jakými problémy se musí každodenně zabývat. Stav středočeských silnic je tristní, to se musí změnit. Je potřeba posílit integrovanou dopravu a lépe ji propojit s pražskou. Je nezbytné podpořit obce ve výstavbě škol a školek. Obce a zejména ty malé by měly dostávat více peněz. Toho dosáhneme zrušením některých nesmyslných národních dotací a ušetřené peníze pošleme přímo obcím.“

Trojkou na kandidátce je místostarosta Příbrami Václav Švenda, který se ve své funkci jako bývalý učitel věnuje zejména školství a celoživotní zkušenosti z této oblasti by rád zúročil i v Poslanecké sněmovně. S manželkou vychováváme dvě malé děti, a proto často přemýšlím, jakou zemi potomkům zanecháme. TOP 09 je jediná strana s promyšlenou vizí České republiky na tři volební období dopředu, s níž se plně ztotožňuji,“ dodává Václav Švenda. Sám má navíc zkušenosti z podnikání v obchodě i v oblasti informačních technologií a proto dobře chápe, co dnes tíží živnostníky.

Na čtvrtém místě kandidátky je veterinární lékař a místopředseda středočeské TOP 09 Petr Matušina. Jako dlouholetý podnikatel a člověk, který současně již čtvrt století působí v různých orgánech Komory veterinárních lékařů, poukazuje také na své bohaté zkušenosti v komunikaci s lidmi a na řízení veřejných jednání. Ve funkcích v Komoře získal navíc praxi v přípravě návrhů zákonů: „V Poslanecké sněmovně bych rád uplatnil své zkušenosti nejen ze zemědělství a životního prostředí. Važme si svého života, druhý již nedostaneme.“

První pětku uzavírá místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. První pracovní zkušenosti má z oblasti výstavby a územního plánování, několik let podnikala. Dvě funkční období byla starostkou Černošic, deset let krajskou zastupitelkou. Od roku 2010 je poslankyní Parlamentu ČR. „Jsem přesvědčena, že i jako jednotliví občané nebo jako jednotliví politici můžeme ovlivnit mnohé. Má osobní zkušenost je taková, že v politice lze bojovat za věci, které mají smysl,“ vysvětluje důvody své dlouhodobé angažovanosti Helena Langšádlová.

Natálie Červencl Tomková, krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj

V Praze, 4. 7. 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme