× Pohněme s tím. Společně!

Mělnická TOP 09 zvolila nové vedení

11. 6. 2018

TOP 09 Mělník obměnila na nedělním sněmu své čelní představitele. Region nově povede Oskar Blažek a ve svých 23 letech se tak stává vůbec nejmladším předsedou v barvách TOP 09. Důvěru spolustraníků si získal vizí nové energie pro Mělnicko a dobrým výsledkem v loňských sněmovních volbách.

Mladého předsedu nyní čeká úkol připravit region na nadcházející komunální volby, a to především ve městech Mělník, Neratovice a Kralupy nad Vltavou, kde fungují místní organizace TOP 09. “V komunálních volbách si klademe za úkol spojovat síly, štěpení demokratických hlasů na celostátní úrovni přineslo jen pat bez funkční vlády. Naším cílem je tak nezablokovat vedení měst ve změti politických subjektů a usilovat o nalezení společné řeči již před volbami,” přibližuje Blažek strategii TOP 09. “Zároveň chceme pomocí zapojení mladých osobností vlít do regionu novou energii. Ve vedení našich měst se dokola točí ty samé tváře, ty stejné myšlenky a region jede na setrvačnost. Je potřeba dát prostor těm, kteří ještě nerezignovali na vize,” uzavírá.

Vize Mělnicka s novou energií si našla oporu i mezi zkušenými osobnostmi, které jsou ve straně od jejího samotného počátku. Mezi ně se řadí i odstupující předseda Marcel Peter: “Svou funkci jsem se rozhodl neobhajovat a předávám ji s důvěrou. Sám jsem Oskara Blažka před téměř dvěma lety přijímal a vloni jsem jej nominoval jako nejmladšího kandidáta našeho kraje do Poslanecké sněmovny. Jeho výsledek v těchto volbách dokazuje, že mladá energická politika má ve společnosti odezvu, což mě velmi těší.” Marcel Peter bude nadále novému předsedovi oporou coby člen výboru,              1. místopředsedou byl zvolen 33 letý Jakub Zika, který od letošního února rovněž zastává funkci neratovického zastupitele.

Změnu ve vedení silného regionu komentuje rovněž krajský předseda Jan Jakob: “Nového předsedu Oskara Blažka znám už z mládežnické organizace, spoluzakládal náš středočeský TOP tým, předsedá Olympiádě lidských práv, je aktivní ve spolcích Všehrd a Prague Society for International Cooperation a rovněž je samozřejmě aktivním členem krajského výboru TOP 09. Mladý věk neznamená malé zkušenosti. Jsem rád, že se napříč TOP 09 prosazuje nová generace politiků.”

V TOP 09 se mladým politikům daří dlouhodobě, z jejích řad je nejmladší poslanec v historii Dominik Feri a svého času nejmladší starosta Petr Ducháček, který byl ve 23 letech zvolen starostou Drnovic a tuto funkci vykonává již po druhé volební období.

Čtěte také: TOP 09 a Zelení jdou na Mělníku společně

natálie tomková, manažerka pro Středočeský kraj

KONTAKTY:

Natálie Tomková: natalie.tomkova@top09.cz, 775 162 891