Blažek: Nechodíme k volbám, neposlouchají nás

13. 10. 2017

Teď ruku na srdce, měli jste někdy pocit, že politika není pro vás? Pocit, že politika je tu pro ty starší? Já si myslím, že přesně tenhle pocit někdy měla většina z nás.

Jako nejmladší kandidát na kandidátní listině TOP 09 ve Středočeském kraji se při kampani snažím komunikovat především s mladými lidmi. Takovým typickým příkladem, jak probíhá moje kampaň, byl Beer fest v Mladé Boleslavi; na louce tam seděly desítky mladých lidí, stačilo na ně jen kleknout, tedy pokecat si s nimi. Všechno bylo fajn - lidi, pivo i počasí. Potom to ale přišlo, málokdo z těch lidí se zajímá o politiku.

Ano, obecně my mladí máme politiku na háku, statistiky a průzkumy přesvědčí, že pak ani nechodíme k volbám. Víte, co to znamená? Znamená to, že o naší budoucnosti necháváme rozhodovat někoho jiného. Znamená to, že na nás politické strany kašlou, vyplatí se jim totiž sestavovat volební program pro skupiny občanů, kteří k volbám nakonec dorazí. Je to začarovaný kruh, my se nezajímáme o ně a oni zase o nás. Těžko říct, kdo si začal.

Teď ten kruh ale můžeme rozbít. Přijďte 20. - 21.10 k volbám. TOP 09 nabízí v každém kraji mladé kandidáty, kteří jsou připraveni se za naši generaci postavit.

A co mám vlastně na mysli, když mluvím o programu pro mladé? Jde o program, který se zabývá tématy v horizontu 10 a více let. Když nepůjdete volit, tak ohrozíte naše postavení v Evropě. Věděli jste, že TOP 09 je jediná strana v ČR, která volá pro přijetí eura? Věděli jste, že Slovákům rostou mzdy od přijetí eura rychleji než nám? Když mluvím o budoucnosti, myslím tím životní prostředí, myslím tím kvalitní školství. Chceme přece jednou naše děti vychovávat ve zdravých životních podmínkách a posílat je do kvalitních škol, nebo ne?

Prosím, nenechme si ukrást naši budoucnost. Pojďme volit!

oskar blažek, kandidát do psp čr 2017