Blažek: Musíme ovlivnit svět kolem nás

8. 8. 2017

Již možná více než tři roky slýchávám od svých spolužáků a kamarádů, že nemají koho volit. Přes veškerou nespokojenost se současným stavem politické scény v naší zemi tu prý není žádná strana, která by přesvědčila mladé liberální voliče o tom, že je tou pravou stranou, která jim pomůže připravit lepší budoucnost. Všechno to potom vede k tomu, že se my mladí nevyjádříme vůbec, není o nás slyšet a tím pádem nikoho nezajímáme.

Taky jsem dřív, jakožto mladý proevropský liberál s progresivními názory, dost tápal a hledal tu pravou stranu pro mě. Potom jsem si však uvědomil, že s lidmi z TOP 09 mám mnohé společné, a tak jsem se rozhodl do toho jít naplno a prostě i uvnitř naší strany prezentovat své názory. Názory, jako že Evropská unie je naše budoucnost, ve které můžeme napříč cestovat bez zbytečných komplikací. Postoje, ve kterých, stejně jako já, nebudeme xenofobní jen kvůli nějakým zastaralým předsudkům.  

Při čtení těchto slov asi kdekoho napadne, proč nezaložit zcela novou liberální stranu, která by byla zcela orientovaná právě na nás. Proč se ale zase tříštit, když můžeme síly spojovat? Různorodost názorů uvnitř TOP 09 a různorodost jejích kandidátů není naše slabina, naopak. Společně vytváříme zajímavý celek vhodný pro více skupin obyvatelstva. Všechny nás ale spojuje úcta ke svobodě a ochota se za ni prát, spojují nás principy demokratické společnosti. Jsem rád, že jsem na kandidátce s konzervativci, stejně tak jako s lidmi, se kterými mě dělí několika generační rozdíl.

Z téhle plejády kandidátů si každý může vybrat takového kandidáta, který je  mu nejblíže.

Oskar Blažek, kandidát do PSP ČR 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme