Daniel Marek, lídr TOP 09: Politiku studoval a má na ni titul

30. 8. 2010

Všechny politickén strany mají pro nadcházející komunální volby svého lídra. Pro mladoboleslavskou TOP 09 je jedničkou mladý politik Daniel Marek. Nejen, že si věří a je ambiciózní, ale politiku i vystudoval. Konkrétně Fakultu veřejných politik obor Veřejná správa a regionální politika.

Mladoboleslavský rodák Daniel Marek se v politice pohybuje 5 let a jednu kandidaturu v komunálních volbách má už za sebou. Je předsedou komise tělovýchovy a sportu rady města a členem dislokační komise.

"V TOP 09 jsem od jejího vzniku a na podzim loňského roku jsem byl zvolen předsedou regionální organizace a prvním místopředsedou místní organizace," říká Daniel Marek a dodává. „Jsem lídrem kandidátky TOP 09 a pracuji s týmem lidí, se kterými bychom chtěli v komunálních volbách uspět. Jestli jsem kandidátem na post primátora, ukáží až volby."

Redaktory Ventilu zajímalo, zda by si na funkci primátora troufl a zda by ji zvládnul. "Výzvy se rozhodně nebojím, schopnosti na funkci určitě mám. Se svými manažerskými zkušenostmi samozřejmě vím, že mě čeká hodně práce," řekl Daniel Marek.

Podle jeho slov by TOP 09 chtěla docílit především toho, aby se občané Mladé Boleslavi cítili ve svém městě dobře, rádi v něm trávili svůj volný čas a rádi v něm pracovali. "Chceme s lidmi daleko více komunikovat, řešit jejich problémy. Já osobně bych chtěl nastartovat aktivní život města a navázat na historii Mladé Boleslavi tak, aby všichni, kteří tu žijí, byli na svoje město hrdí," prohlásil Marek.

Konkrétní ale v žádném případě být nechtěl s tím, že svůj program představí strana TOP 09 ve čtvrtek 9. 9. v 9.00 (samé devítky kazí jenom rok s desítkou na konci, pozn. red.) na místě, které ještě není přesně stanoveno a i redakce Ventilu bude, společně s dalšími novináři, pozvána.

"Podrobnosti našeho volebního programu nechci zatím zveřejňovat zcela záměrně, protože je tam pár zajímavostí, o kterých jsem přesvědčen, že nabídne jenom naše strana,“ vysvětlil Daniel Marek.

Devětadvacetiletý Daniel Marek je ženatý, má dvouletého syna a mezi jeho koníčky patří především sport a cestování. "Rodina si mě, pravda, moc neužije. Celé léto jsem pracoval, ale týden jsme strávili dovolenou na jachtě v Chorvatsku a já si ještě dopřál s přáteli 5 dní na Vranově," prozradil ze svého soukromí mladý politik s tím, že jej manželka v jeho politických ambicích a pracovní činnosti velmi podporuje.

Ventil č. 18, ročník 2, jif, dim
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme