TOP 09 nabízí voličům vzdělané a mladé osobnosti s vizí

5. 9. 2017

Vzdělání jako klíč k demokratické a svobodné společnosti v Evropské unii. Krédo TOP 09 v Plzeňském kraji naplňuje strana také nabídkou kandidátů pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny. Ze všech kandidátek TOP 09 v zemi má plzeňská nejnižší věkový průměr (45 let) a všichni její kandidáti mají vysokoškolské vzdělání.

„Tyto volby rozhodnou, zda zůstaneme pevnou součástí Evropské unie, nebo se ocitneme na jejím okraji pod posilujícím ruským vlivem. Zda budeme mít demokracii jen formální, nebo skutečnou. Podporujeme občanské vzdělávání i vědu a výzkum, protože je považujeme za klíč k uchování demokratické kultury a svobodného způsobu života v České republice," říká lídr kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji a 1. místopředseda strany Marek Ženíšek (38).

Velký prostor dala TOP 09 na kandidátce lidem, kteří už mají zkušenosti, ale stále si uchovávají jasný výhled na budoucnost svou i svých dětí. „Voličům nabízíme dvacet zkušených profesionálů, kteří budou v Poslanecké sněmovně hájit plnohodnotnou demokracii, naše členství v EU a v NATO a vizi úspěšné a bohaté České republiky. Pro TOP 09 je obrana těchto hodnot zásadní. Jsem rád, že na kandidátce máme také osobnosti z jiných demokratických stran a nestranické experty, kteří tyto hodnoty sdílejí,“ říká předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý (38), který kandiduje na druhém místě.

Výraznou nestranickou osobností, která letos kandiduje za TOP 09, je expert na reformu psychiatrické péče Martin Fojtíček (46), který stál u vzniku několika sociálních firem a ve své době ojedinělého sdružení Ledovec. To poskytuje sociální služby především lidem s duševním onemocněním. Martin Fojtíček je dnes konzultantem reformy psychiatrie pro Plzeňský kraj. Klub angažovaných nestraníků zastupuje na kandidátce TOP 09 ekonom Miroslav Matějka (50) z Plzně, Korunu Českou pak plzeňský architekt Oldřich Kodeda (58) a Konzervativní stranu klinická psycholožka z Tachova Iva Matějčková Zezulová (50).

Na kandidátce TOP 09 v Plzeňském kraji voliči najdou 12 ředitelů a vedoucích pracovníků institucí a firem, 5 pedagogů, a také 13 zastupitelů měst a obcí – mezi nimi mimo jiné starostu Přeštic Karla Naxeru, dva místostarosty plzeňských obvodů Radoslava Škardu (Plzeň 3) a Jana Fluxu (Plzeň 2 – Slovany) a dva radní Ondřeje Ženíška (Plzeň 3) a Petra Junka (Plzeň 4).

Celá kandidátní listina je k dispozici ZDE.  Odkaz na program ZDE

Eva Šafránková, krajská manažerka