VOLBY 2017 DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY PARLAMENTU ČR

Sněmovní volby 20. - 21. října 2017

TOP 09 chce, aby byla Česká republika úspěšnou zemí s odolnou společností. Jsme jedinou pravicovou proevropskou stranou, hájíme zájmy střední třídy. Silná střední třida je pro nás zárukou prosperity i sociální soudržnosti. Zachování evropských kulturních a demokratických hodnot, podpora vzdělávání, svoboda v podnikání, vstup do eurozóny, zvyšování mezd a další body našeho programu jsou hlavními milníky na naší cestě k úspěšné a odolné společnosti. Na cestě, ze které neuhneme.

Volební program

TOP 09 předkládá volební program na léta 2017–2021, který naplňuje první třetinu naší VIZE 2030. Reagujeme na dlouhodobé výzvy, před nimiž naše společnost stojí. Nepodléháme iluzi, že uplynulé roky růstu a relativního bezpečí jsou setrvalým stavem a že bez aktivní a odpovědné politiky se nám může bez problémů dařit i nadále. Dobré časy vláda využila pouze k tomu, že stát nabobtnal, stal se více nákladným a zaměstnává tisíce nových úředníků. Mohlo se tím vytvořit zcela mylné zdání, že problémy naší země se vyřešily samy. TOP 09 zformulovala dlouhodobou VIZI 2030, v níž se zavázala vybudovat moderní stát, ve kterém se budeme těšit ze svobodného života. Stát, kde střední třída není decimována, ale má naopak maximální prostor k rozvinutí svých ekonomických, společenských a kulturních aktivit.

Nabízíme řešení pro všechny, kteří chtějí svůj život svobodně a aktivně utvářet. Pro všechny, kterým vadí rostoucí byrokracie, bobtnající stát nebo směřování České republiky mimo Evropskou unii. TOP 09 má řešení pro všechny odpovědné, které zajímá budoucnost vlastní i jejich dětí a kteří nechtějí být na vedlejší koleji.

Lídr kandidátky v Plzeňském kraji

Marek Ženíšek

Rodilý Plzeňan (1978) vystudoval Filozofickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni a Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. V roce 2006 získal doktorský titul v oboru politologie. Jako politolog se zabývá politikou z akademické i praktické stránky. Je expertem TOP 09 na zahraniční politiku a stále přednáší na Filozofické fakultě Západočeské univerzity.

Do politiky vstoupil v roce 2006, kdy se stal zastupitelem ve třetím městském obvodu města Plzeň. Od roku 2009 působil na ministerstvu spravedlnosti jako náměstek pro mezinárodní vztahy. Od začátku roku 2012 do srpna 2013 byl 1. náměstkem ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Zde stál u zrodu projektu Reformy psychiatrie v ČR.

Od roku 2013 je za TOP 09 poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V červnu 2009 se stal členem Přípravného výboru TOP 09. Na celostátním ustavujícím sněmu strany v listopadu 2009 byl zvolen místopředsedou TOP 09. Tuto funkci podruhé obhájil v roce 2013. Na celostátním sněmu TOP 09 v roce 2015 byl zvolen 1. místopředsedou TOP 09.

Marek Ženíšek je ženatý a má jednoho syna. Mezi jeho záliby patří četba, sport a cestování.

Marek Ženíšek povede kandidátku TOP 09 v Plzeňském kraji

12. 6. 2017
TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 v Plzeňském kraji povede poslanec Marek Ženíšek (38). První místopředseda TOP 09 a expert strany na zahraniční politiku jako politolog a pedagog také stále přednáší na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.
Číst více