Do Pardubic opět zavítal Miroslav Kalousek

7. 10. 2013

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek zahájil svůj den v Pardubicích debatou se studenty a učiteli střední školy Delta. Po zajímavé diskuzi následoval oběd s hosty.

Program jeho návštěvy byl orientován na podnikatelské prostředí v Pardubickém kraji. Proto se Miroslav Kalousek podíval na podnikatelský inkubátor, ve kterém mají možnost nastartovat se menší firmy a projekty. Fungování jedné již zavedené firmy zkontroloval místopředseda vzápětí, když navštívil společnost eBRÁNA.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek je na straně jedné kontroverzní postavou české politiky, na straně druhé byl však dvakrát oceněn jako nejlepší ministr financí podle mezinárodního časopisu Emerging Markets. Proto si i připravil přednášku na téma „Čísla místo mýtů - mezinárodní srovnání České republiky s dalšími zeměmi v EU“, aby odprezentoval fakta, která se často v médiích ztrácí. „Cílem naší hospodářské politiky bylo zajištění makroekonomické rovnováhy a čísla dokazují, že tento úkol se podařilo splnit. Česko má v rámci Evropské unie nejnižší míru chudoby, jednu z nejnižších nezaměstnaností, je sociálně stabilní zemí, kde se bohatství rozděluje solidárně, a má desáté nejnižší daňové zatížení,“ řekl Miroslav Kalousek.

Návštěva pana Kalouska nebyla jedinou významnou návštěvou vedoucích osobností TOP 09. Vrcholem bude v neděli 13. 10. 2013 návštěva předsedy Karla Schwarzenberga.

Galerie