Kandidátka TOP 09 pro prosperující, svobodnou a zdravou společnost

Prosperující svobodná rodina, konkurenceschopnost postavená na vysoké přidané hodnotě lidské práce nebo zdravé životní prostředí jsou tématy, na která se chtějí zaměřit kandidáti TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny za Pardubický kraj. Na generačně i profesně pestré kandidátce jsou vedle členů strany zastoupeny také nezávislé osobnosti i představitelé Koruny české a Klubu angažovaných nestraníků. Lídrem kandidátní listiny je poslanec a primář pardubické nemocnice Jiří Skalický.

24. 7. 2017

Lékařská kapacita a zkušený politik Jiří Skalický je vedle zdravotnictví kompetentní také v otázkách obrany. O kandidátní listině TOP 09 říká: „Je na ní řada zdravě sebevědomých lidí, kteří se mohou prokázat zkušenostmi v oblastech medicíny, vzdělávání, vědy, podnikání, i komunální politiky. Na čelních místech najdete úspěšné starosty Jaroslava Zedníka, který už čtvrté volební období působí v České Třebové, nebo Petra Mareše z Červené vody. Rovněž jsme se snažili získat pro naši kandidátku co nejvíce nadaných žen.“ Za svůj hlavní politický cíl Jiří Skalický považuje dostatečné ocenění kvalifikovaných lékařů i nelékařských pracovníků a zajištění dostupnosti základních léků. V neposlední řadě chce formou grantů umožnit pomoc firmám, které dokáží vymyslet, vyvinout a vyrobit finální výrobek a úspěšně ho prodat.

Starosta Červené Vody Petr Mareš je vysokoškolský pedagog a expert na zemědělství. „Chceme zvýhodnit především malé a mladé začínající zemědělce s opravdovým vztahem k půdě, kteří hospodaří zodpovědně vůči budoucím generacím. Akutním problémem jsou sucha. Řešením je zmenšení osevních ploch, zvýšení biologické rozmanitosti v lesích, zachování tůní a mokřadů, obnova polních cest s výsadbou stromů, a šetrná péče o lesy s bohatou druhovou skladbou,“ shrnuje Petr Mareš, čtvrtý na kandidátce.

Na své kandidátce v Pardubickém kraji usilovala TOP 09 o co největší zastoupení žen. „Prioritou je pro nás prosperující a ve svém konání co nejsvobodnější rodina. Uvolníme rodičům co nejvíce ruce a podpoříme je v jejich společensky zásadní roli. V sociální oblasti chceme zajistit dostatečnou síť odlehčovacích služeb pro lidi, kteří pečují o zdravotně postižené, dlouhodobě nemocné a seniory. Podpoříme ústavní i domácí paliativní péči včetně péče hospicové. Tato péče musí být dostupná ve všech regionech,“ říká zdravotní sestra Vlaďka Michalová, kandidátka číslo šest z Chrudimi.

Kandidát číslo tři Jiří Lammel z Litomyšle jako výtvarník a nakladatel nabízí zkušenosti v oblastech kultury a podnikání. Na generačně pestré kandidátce jsou i členové mládežnického TOP týmu Michal Sláma, Michal Pilař a Vít Steklý, podnikatelé a vlastníci IT firem. „Chceme-li mít bohatou společnost, musíme podpořit vysokou přidanou hodnotu lidské práce a nové technologie, včetně vývoje a know-how. Dosavadní hlavní kritérium pro investiční pobídky – počet pracovních míst, je z hlediska budoucí konkurenceschopnosti kritérium okrajové,“ shrnuje pětka kandidátky Michal Sláma.

Více informací o jednotlivých kandidátech nabízíme na www.top09.cz.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 20. a 21. října 2017. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Kandidátka pro volby: 2017 poslanecká sněmovna

Kraj: Pardubický
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D. 63 primář PKN, poslanec Pardubice TOP 09
2. Jaroslav Zedník

Jaroslav Zedník

55 let

starosta České Třebové

Česká Třebová, bezpp

55 starosta České Třebové Česká Třebová bezpp
3. Jiří Lammel 54 grafik, zastupitel města Litomyšl Litomyšl bezpp
4. Ing. Petr Mareš, Ph.D. 38 starosta Červené Vody Červená Voda TOP 09
5. Ing. Michal Sláma, MBA 31 vědecký pracovník, projektový manažer v IT Pardubice TOP 09
6. Vladislava Michalová 40 zdravotní sestra v primární péči Chrudim TOP 09
7. Ludmila Ministrová, MBA 56 podnikatelka, zastupitelka města Pardubice Pardubice TOP 09
8. prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. 63 vysokoškolský profesor v oboru doprava a logistika Česká Třebová TOP 09
9. MUDr. Petr Valeš 64 ortodontista Luže TOP 09
10. Ing. Michal Pilař 31 majitel softwarové firmy Pardubice TOP 09
11. Mgr. Libor Pavlík 54 ředitel střední školy Svitavy TOP 09
12. Mgr. Luboš Bäuchel 60 předseda sportovní organizace Ústí nad Orlicí TOP 09
13. Ing. Libor Slezák, CSc. 64 expert na radiolokaci, radní města Pardubice Pardubice TOP 09
14. Ing. Dana Šťastná 54 ředitelka sociální firmy Slatiňany TOP 09
15. Mgr. Tomáš Thun 40 muzejní archivář, historik Lanškroun
16. Michaela Foglová 42 obchodní zástupkyně dřevařské společnosti Vysoké Mýto TOP 09
17. Mgr. Jiří Čáslavka 45 ekonom, expert na mezinárodní politiku Pardubice TOP 09
18. Bohuslav Hamáček 67 požární technik Mezouň KAN
19. Ing. Vít Steklý 26 podnikatel Slatiňany TOP 09

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme