Expedice nEUhneme odstartovala v Olomouci

6. 6. 2017

První zastávkou, na které byl v regionech představen program TOP 09 pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny, byla metropole Olomouckého kraje. Na domácí půdě hostil Expedici nEUhneme lídr olomoucké krajské kandidátky Aleš Jakubec. Podpořit ho přijeli čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a poslanec Martin Plíšek.

Součástí programu byla také návštěva poutního místa – Baziliky na Sv. Kopečku, pod níž by se měl podle záměrů některých politiků budovat kanál Dunaj-Odra-Labe. S připravovaným projektem však TOP 09 zásadně nesouhlasí. Lídr olomoucké kandidátky Aleš Jakubec zdůrazňuje: „Nevím, proč by se měli zbytečně vyhazovat obrovské peníze na tyto nesmyslné a megalomanské projekty. Problémy, které trápí náš region a kam bychom měli tyto peníze směřovat, jsou například další rozvoj cyklostezek, nebo výstavba východní tangenty, která by z ulic na okraji Olomouce odvedla tranzitní dopravu mezi Přerovem a Šternberkem. Místo mamutích projektů je nutné zajistit udržitelnou dopravu v našich městech a v našem okolí.“

Večer patřil setkání politiků s občany v Olomouci. „Přijeli jsme s panem poslancem Plíškem podpořit lídra olomoucké kandidátky Aleše Jakubce a pak jsme všichni společně diskutovali u dobrého piva v místní hospůdce U Kuděje s mnoha lidmi, které náš program zajímá,“ říká čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. V průběhu večera debatovalo s politiky asi šedesát účastníků. Nejvíce se zajímali o zahraniční politiku a budoucnost Evropské unie. Vyptávali se také na vhodnost vystupování prezidenta Miloše Zemana na jeho cestách nejen po České republice, ale i za jejími hranicemi. Jedním z hlavních témat byl také apel na představitele TOP 09, aby v politice nadále zachovávali lidskost a slušnost.

Spíš, než kampaní byl nakonec tento večer hlavně přátelským setkáním. „Dokonce jsme si i zazpívali,“ dodává s úsměvem Karel Schwarzenberg. 

Irena Šnajdrová, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme