Olomoucká TOP 09 má na další dva roky nové vedení

7. 3. 2019

První březnový týden byl v olomoucké TOP 09 volební. Delegáti městského a regionálního sněmu si volili nové vedení na další dva roky. Předsedkyní Městské organizace TOP 09 Olomouc se stala Isabela Pospíšilová a novým regionálním předsedou TOP 09 byl zvolen Aleš Jakubec.

"Důvěry mých kolegů z olomoucké TOP 09 si velmi vážím a své zvolení předsedkyní městské organizace přijímám jako velký závazek ke zlepšení naší práce v Olomouci. Naše nepřítomnost v současném zastupitelstvu města Olomouce je pro nás motivací, abychom se v dalších komunálních volbách opět do zastupitelstva vrátili. Před námi je nyní hodně práce a my na ni rozhodně nerezignujeme. Přesto, že zastoupení našich lidí v Komisích městských části je malé, jsme občansky stále velmi aktivní a záleží nám na zlepšení života občanů v Olomouci. TOP 09 je stranou s odpovědným přístupem k rozvoji města a nesplnitelné populistické sliby nám vždy byly cizí. Budoucnost olomoucké TOP 09 vidím velmi optimisticky," uvedla Pospíšilová.

Nově zvolený regionání předseda Jakubec ke svému zvolení uvedl: "Vážím si důvěry, kterou mi při volbě předsedy regionální organizace TOP 09 v Olomouci delegáti dali. Je to výzva. Výzva k základní politické práci, a to nejen s našimi členy, ale hlavně k práci směrem ven, s veřejností. Jsou před námi mnohé úkoly, a tím nejbližším jsou květnové volby do Evropského parlamentu. TOP 09 musí být vidět a musí lidem naslouchat, diskutovat s nimi a vysvětlovat jim svůj proevropský postoj. Nejen to, proč chceme být součástí Evropské unie, ale také to, proč považujeme za důležité, aby Česká republika směřovala na západ a ne na východ."

Místní výbor Městské organizace Olomouc má celkem 7 členů a regionální výbor olomoucké organizace, do které patří ještě šternberská organizace, je devítičlenný.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 OLOMOUCKÝ KRAJ

Palachovo nám. 620/1