Lídrem TOP 09 v Libereckém kraji bude Zdeněk Chmelík

26. 2. 2021
Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Libereckém kraji se stal zastupitel města Liberec a technický ředitel výrobní firmy Zdeněk Chmelík. Na dalších místech kandidátky najdeme lékaře Miloše Rejmonta, krajinného inženýra Jiřího Klápštěho nebo ředitele jazykové školy Jiřího Vondráčka. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„Česká republika potřebuje plán pro cestu z krize, musíme konečně rozsvítit světlo na konci tunelu. Jako podnikatel sám moc dobře vím, jak těžké to dnes podnikatelé mají. Řadě z nich koronavirová krize zničila podnikání, jiní se drží zuby nehty a docházejí jim síly. Stát se bohužel na některé z nich úplně vykašlal a jiným poskytl jen nedostatečnou podporu. To jsou problémy, které musíme začít řešit co nejdřív,“ říká lídr TOP 09 Zdeněk Chmelík.

Zdeněk Chmelík se narodil 20. prosince 1975 a většinu svého života studoval, žil a pracoval v Liberci. V roce 1994 odmaturoval na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické a již v té době se aktivně zapojoval do chodu rodinné firmy, která ho svým technickým zaměřením předurčila k jeho další profesní dráze. Po absolvování řady pozic ve firmě dnes pracuje jako technický ředitel a tvrdou prací vybudoval ze společnosti největší firmu v oboru v Libereckém kraji.

Se svou ženou vychovává dva syny a ve volném čase s nimi vyráží pod stan nebo na vodu. V životě se řídí heslem: „Chcete-li, aby se věci kolem vás zlepšily, musíte se o to sami přičinit“.

„Kandidovat do Poslanecké sněmovny je pro mě závazkem, že budu ze všech sil pracovat nejen pro občany Libereckého kraje. Chci zúročit své dlouholeté zkušenosti z podnikání a zasadit se o to, aby se stát přestal k podnikatelům chovat jako dráb. Věřím, že mi v politice pomůže i zkušenost ze zastupitelstva v Liberci. Jsem také rád, že jsme spolu s ODS a KDU-ČSL vytvořili silnou středopravicovou koalici, která bude schopná změnit poměry v naší zemi,“ dodává Chmelík.

Na druhém místě za TOP 09 je lékař Nemocnice Jablonec nad Nisou, pověřený vedením screeningu nádorů prsů Miloš Rejmont. Na dalších místech najdeme vedoucího Správy CHKO Český ráj Jiřího Klápštěho a pořadí uzavírá Jiří Vondáček, který působil deset let jako kantor a téměř 30 let jako ředitel školy.

Pořadí kandidátů za TOP 09

1. Zdeněk Chmelík, technický ředitel a majitel výrobní firmy, zastupitel města Liberec

2. Miloš Rejmont, lékař Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o., pověřený vedením screeningu nádorů prsů

3. Jiří Klápště, vedoucí Správy CHKO Český ráj, krajinný inženýr, trenér basketbalové mládeže