Liberecký kraj navštívila společně s poslanci předsedkyně Sněmovny. Představili program TOP 09: Česko musí zrychlit

3. 11. 2023

TOP 09 v rámci roadshow „Myslíme na budoucnost“ jezdí do všech koutů naší země. Tentokrát zavítali osobnosti TOPky na začátku listopadu do Libereckého kraje. Celodenní návštěvy se účastnila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou doprovázeli také poslanci Miloš Nový a Matěj Ondřej Havel.

Dušičkový den zahájili besedami na školách. Markéta Pekarová Adamová navštívila Gymnázium Turnov. Matěj Ondřej Havel debatoval se studenty na Střední průmyslové škole a Vyšší odborné škole v Liberci a Miloš Nový se studenty řešil ekonomická témata na Obchodní akademii v Liberci. „Zpětná vazba od lidí je pro naši práci nesmírně důležitá. Jsem moc ráda za příležitost diskutovat právě se studenty, kteří byli nejen kritičtí ale především zvídaví. Zajímala je korespondenční volba, dění v zákulisí Poslanecké sněmovny i manželství pro všechny,” říká Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09 a Poslanecké sněmovny. „Vzdělávání, kultura, inovace a moderní technologie. Přesně to byly pilíře roadshow TOP 09 v Libereckém kraji. Máme co nabídnout nejen v rámci České republiky, ale i v rámci EU a nebojíme se to ukázat," říká Zdeněk Chmelík, předseda krajského výboru TOP 09 Liberec.

EURO chce TOP 09 nejpozději do roku 2030

Během oběda v Radničním sklípku se poslanci setkali např. s operní pěvkyní Hanou Zemanovou nebo s několikanásobně oceňovanou živnostnicí roku Kamilou Dvořákovou, která se věnuje ruční výrobě originálního bytového textilu ze lnu a bavlny. „Liberecký kraj byl už 9. krajem republiky, který jsme letos navštívili. I v něm jsme se potkali s řadou podnikatelů a firem. Ve všech koutech republiky by uvítali přijetí eura. Jeho absence firmám totiž hází klacky pod nohy. Také proto jeho přijetí TOP 09 prosazuje nejpozději do roku 2030,“ říká poslanec a člen rozpočtového výboru Sněmovny Miloš Nový.

Během odpoledního programu nevynechala TOP 09 ani Výzkumný ústav textilních strojů nebo libereckou Arenu, kde si na speciálním tréninkovém počítači hokej ve virtuální realitě. Dalším místem, které navštívili, bylo Divadlo F. X. Šaldy, kostel Nalezení svatého Kříže na Malém náměstí, Fakultu umění a architektury, nebo Oblastní galerii Liberec.

Celý den poslanci zakončili veřejnou debatou ve velkém sále hotelu IMPERIAL, kde lidem představili program TOP 09 Česko musí zrychlit. „Návštěva vysokých ústavních činitelů, poslanců a předsedkyně Poslanecké sněmovny přibližuje celorepublikovým politikům realitu Libereckého kraje. Naší ambicí je kraj zlepšovat, k čemuž potřebujeme spolupracovat na všech úrovních," říká Zdeněk Chmelík, předseda krajského výboru TOP 09 Liberec.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberec

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme