Reakce krajského předsedy Zdeňka Chmelíka k situaci v Liberci

10. 4. 2024

Ranní info z Liberce ohledně dění na radnici.

Moc se toho neví, a dokud Policie ČR nebo státní zástupce neposkytnou nějaké informace, tak je zbytečné cokoliv komentovat.

Fakta jsou taková, že během včerejšího dne nebyli k zastižení radní Židek a vedoucí Odboru správy veřejného majetku Hýbner, což podporuje názor, že byli oba dva v práci policejních orgánů.

U náměstka Šolce proběhla v ranních hodinách domovní prohlídka, ale nebyl zadržen. Osobně jsem s ním mluvil, takže je ve standartním pracovním procesu.

Primátor města pouze jako statutární zástupce poskytl Policii ČR plnou součinnost z tohoto titulu (zpřístupnění informačních systémů a prostor) a nebyly u něj prováděny žádné jiné úkony.

Opravdu nikdo neví konkrétní věci a v podstatě se jen velmi spekuluje (třeba opoziční občasník nasliberec.cz změnil svůj článek k zásahu během dne asi desetkrát, což tedy moc k objektivnímu informování veřejnosti nepřispívá).

Akce se nedotýká kohokoliv s TOP 09 (to jako krajský předseda vypíchnout musím) a ani dalších členů naší volební koalice.

Další informace budu sdělovat v době, kdy nějaké budu mít. Zatím jsem na tom s informacemi úplně stejně jako každý jiný občan Liberce.

Zdeněk Chmelík, předseda KO TOP 09 Liberec

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Chmelík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme