Ing. Martin Dušek

Martin Dušek (nar. 1972) absolvoval matematické gymnázium a poté lesnickou fakultu na České zemědělské univerzitě v Praze, obor aplikovaná ekologie, kde získal titul inženýr.

Po studiích začal pracovat ve státní ochraně přírody, kde v letech 2003 až 2006 vykonával funkci ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny. V tomto období realizoval řadu environmentálních projektů, například se podílel na návratu lososa obecného do severočeských řek. Je spoluautorem seriálu televizních spotů „Živé srdce Evropy“, vysílaných po více než tři roky v České televizi.

Od roku 2007 řídí Martin Dušek Agenturu regionálního rozvoje (ARR), společnost vlastněnou Libereckým krajem. Do dnešních dnů má tato firma za sebou více než stovku úspěšných projektů z nejrůznějších dotačních zdrojů, včetně Fondů EU, při kterých poskytovala servis žadatelům především z řad měst a obcí Libereckého kraje, ale též mnoha nevládním organizacím. Kromě toho ARR zpracovává strategické materiály a také projekty protipovodňové ochrany.

Martin Dušek je ženatý, má jednu dceru a dva syny. Jeho koníčky jsou sportovní rybolov a sport. Ve sportovním šermu reprezentoval Českou republiku jako sportovec i jako trenér juniorského družstva. V posledních letech se věnuje především dálkovým běhům na lyžích.

Volby:
2012 zastupitelstva krajů - Liberecký - 2. Martin Dušek