Vše na jednom místě. Českolipští zastupitelé rozhodli o koupi budovy někdejšího sídla České pojišťovny

23. 4. 2019

V České Lípě si budete moci vyřídit všechny doklady v jedné moderní a bezbariérové budově v centru města. Věc, která se ještě před nedávnem zdála neřešitelná, nabývá na realitě. Českolipští zastupitelé rozhodli o koupi budovy někdejšího sídla České pojišťovny v ulici U Synagogy za 18 milionů. Ta je už pět let opuštěná a chátrala.

Pokud bychom chtěli zrekonstruovat stávající budovy, ve kterých se kanceláře s přepážkami nacházejí, vyšlo by to město mnohem dráž než úpravy v budově bývalé České pojišťovny. Úpravy zaberou městu určitě více než rok. Výhodou bude, že zde lidé zaparkují na přilehlém velkém parkovišti nebo vystoupí na blízké autobusové zastávce.

Po opravách se sem odstěhují všechna přepážková pracoviště městského úřadu, která neslouží jen občanům České Lípy, ale i širšímu regionu, to znamená občanské průkazy, cestovní doklady, řidičské průkazy, registr vozidel, ale i pracoviště přestupků a živnostenských oprávnění. Opravy budou stát několik milionů, ale investice se stoprocentně vyplatí.

Vedení města, kde je i náš radní Michal Prokop chce zabránit tomu, aby v objektu vznikla například ubytovna pro zahraniční dělníky. Přispěje to ke zlepšení komfortu nejen pro obyvatele města, ale i okolních obcí.

Bývalá pojišťovna i pozemky patřila soukromému vlastníkovi, který je v úpadku. Budova stojí v centru města. Dům je v docházkové vzdálenosti od radnice, služebny městské policie nebo přestupkového oddělení. V těsné blízkosti je navíc parkoviště ve vlastnictví města.

Díky omezeným investicím v minulých letech má město v investičním fondu a na svých účtech zhruba 800 milionů korun, což je prakticky celý roční rozpočet.

Miloslav Václav, předseda RO TOP 09 Česká Lípa

Štítky
Osobnosti: Miloslav Václav
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme