Zamyšlení nad Zemanovou inaugurací

9. 3. 2018
Včera jsem poslouchal inaugurační projev prezidenta Zemana. Předčil mé očekávání. Byl to nedůstojný, ponižující projev, ve kterém chybělo poselství svému národu. Během svého projevu ostře napadl své názorové oponenty, média a podnikatele Bakalu. Vyřizoval si osobní účty.

Nedivím se zástupcům demokratických stran, že při projevu opustili Vladislavský sál. Jsem hrdý na poslance a senátory TOP 09, protože tak učinili všichni. Být tam, tak v průběhu tohoto nehorázného projevu také odejdu.

Pane prezidente, co dělala Alexandra Mynářová, manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře, v první řadě? Proč nebyla květinová výzdoba v bílé, červené a modré barvě?

Reakce vydavatelství Economia na Zemanův projev: "Důrazně se ohrazujeme proti nařčení z pokusu o manipulaci české veřejnosti. Hospodářské noviny, týdeník Respekt a on-line deník Aktuálně.cz přinášejí svým čtenářům každý den kvalitní a objektivní zpravodajství. Odsuzujeme prohlášení prezidenta ČR, že by novináři vydavatelství Economia neměli mít úctu občanů České republiky. Novináři našich titulů nehledají senzaci, ale pravdu. Budou pokračovat v tom, co dělají, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Vedení vydavatelství bude své novináře i kritickou a objektivní žurnalistiku jako takovou i nadále plně podporovat."

Zahraniční média se po inauguraci shodli, že Zeman je proruským hlasem v EU, nesjednocuje Čechy.

Pan prezident se nemůže divit, že je na 14. března svolána na Václavské náměstí Demonstrace za zachování svobody slova a médií. Pořadatelé, kteří nejsou napojeni na žádnou politickou stranu, prohlásili: "Tento trend považujeme i s ohledem na nedávné události na Slovensku za velmi nebezpečný. Chceme proto panu prezidentovi ukázat, že novinářkou obec a její práci budeme bránit. Bez ní by naše společnost mohla rychle přijít o svou svobodu a názorovou pluralitu."

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Osobnosti: Miloš Rejmont