× Pojďte do toho s námi.

Vrbětice, omyl Babiše a omyly Zemana

29. 4. 2021
Dne 17. dubna 2021 předseda vlády Andrej Babiš a 1. místopředseda vlády, ministr vnitra ČR a ministr zahraničních věcí Jan Hamáček na mimořádném brífinku vlády ČR oznámili, že byli na základě jednoznačných důkazů bezpečnostních složek informováni o důvodném podezření o zapojení důstojníků ruské zpravodajské služby GRU, konkrétně tajné jednotky 29155, do výbuchu muničních skladů a areálu Vrbětice v roce 2014. Andrej Babiš konstatoval, že při explozích došlo k obrovským materiálním škodám, vážnému ohrožení narušení života mnoha místních obyvatel, a především že zde zahynuli dva čeští občané. Dále ocenil práci českých bezpečnostních složek a Policie České republiky, zejména Národní centrály proti organizovanému zločinu. Zdůraznil, že Česká republika je svrchovaný stát a že musí na tyto bezprecedentní zjištění odpovídajícím způsobem reagovat.

Dne 19. dubna 2021 ovšem Babiš prohlásil, že nešlo o akt státního terorismu, ale byl to útok na zboží, které patřilo bulharskému zbrojaři. Babiš tak odhalil svou pravou tvář.

A prezident Miloš Zeman? Ten vystoupil na Primě až 25. dubna 2021, 9/!/ dnů po odhalení případu a lhal, jako vždy. A to dokonce v sedmi bodech. Tvrdil následující:

1. Že šlo o neodbornou manipulaci s muničním materiálem:
Toto policie zavrhla po výbuchu druhého skladu již v prosinci 2014.

2. Že byli obžalováni pracovníci:
Všechny obžalované Krajský soud ve Zlíně v roce 2016 osvobodil.

3. Že 6 let nebyly Vrbětice zmiňovány:
Policie a BIS mohly propojit falešná jména ruských agentů Anatolije Čepigy a Alexandra Miškina s výbuchy ve Vrběticích až po událostech v anglickém Salisbury v roce 2018. Tam se oba špioni ruské vojenské rozvědky GRU podle britské policie pokusili otrávit dvojitého agenta Sergeje Skripala. Britové následně zveřejnili jejich identitu.

4. Že případ dozoruje nejvyšší žalobce:
Nejvyšší státní zastupitelství případ nedozoruje.

5. Že je i velitelem Policie České republiky:
Prezident velí ozbrojeným silám České republiky, mezi ty ale patří jen armáda, Vojenská kancelář prezidenta republiky a Hradní stráž.

6. Že byl odmítnut detektor lži:
Nikdo ze společnosti Imex neodmítl detektor lži,

7. Že hlasy 3/5 poslanců neumožňují rozpuštění Poslanecké sněmovny:
Ústava jasně říká, že prezident republiky Poslaneckou sněmovnu rozpustí, navrhne-li mu to Poslanecká sněmovna usnesením, s nímž vyslovila souhlas třípětinová většina všech poslanců /tzn. 120 hlasů/.

Prezident Zeman a předseda vlády Babiš dlouhodobě dokazují, že nejsou správnými lidmi na svých místech, že škodí této zemi.

MUDR. MILOŠ REJMONT, PŘEDSEDA RO TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Osobnosti:
Miloš Rejmont