Uvařte kafe. Kandidát na libereckého hejtmana přijede k vám do obýváku

9. 8. 2012

Českolipský deník    str. 1   Titulní strana

Česká Lípa – Bilboardy, mítinky na náměstích, letáky ve schránkách. Nic z toho vás ani letos před krajskými volbami nemine. Kampaň se ale rozroste o další rozměr – soukromý mítink v obýváku. Můžete si totiž domů pozvat kandidáta na libereckého hejtmana Jiřího Kočandrleho z TOP 09. Místostarosta České Lípy se zapojí do tzv. obývákové kampaně, kterou v premiéře strana pomalu rozjíždí po celé republice. „Politika vždy začínala doma a v  hospodách a taky tam končí,“ uvedl Jiří Kočandrle. Ten přijede na zhruba hodinovou návštěvu kamkoliv v Libereckém kraji. Prakticky jedinou podmínkou je, že se u hostitele sejde nejméně pět lidí. Termíny bude domlouvat a ladit volební tým.

KRAJSKÉ VOLBY 2012

Nápad na obývákovou kampaň je ze Slovenska, kde ji vyzkoušel ministr vnitra Daniel Lipšic (KDH). V Čechách ji bude TOP 09 propagovat pod heslem „Politika začíná doma – víc než si myslíte“. Účast kandidátů do krajských voleb nebo Senátů není povinná.
„Je pravda, že ne všichni z  volebního týmu byli nadšení, ale mně se myšlenka líbí. Lidem chybí přímý kontakt. Doma budou v převaze, zeptají se na věci, které by na náměstích neřekli. Je to výzva,“ řekl Kočandrle. Jestli to bude výzva i pro provokatéry nebo odpůrce se prý Kočandrle neobává. „Čekám, že dojde k názorovým střetům. Lidé jsou frustrovaní, ale nemyslím, že by diskuse mohla sklouznout k nadávkám a vulgaritám,“ doplnil Kočandrle.
Nedomnívá se ani, že by ho zvali jen příznivci strany nebo mladí, kteří jsou novinkám spíš naklonění, než střední a starší generace. Stejně jako nečeká, že by o soukromé mítinky nebyl zájem. „Nemůžu předjímat, je to nový styl kampaně pro nás i pro voliče. Ale když budu vycházet z průzkumu ze Slovenska, tak o návštěvu stáli lidé napříč generacemi i politických preferencí,“ dodal Kočandrle.

RADMILA POKORNÁ MÚ Česká Lípa

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme