Rejmont (TOP 09): Největším zklamáním letošních voleb je Česká pirátská strana

25. 9. 2017
O ANO, KSČM a SPD už toho bylo napsáno mnoho.

Z Babiše a z Faltýnka (oba ANO) jsou trestně stíhaní lidé.

KSČM se nezbavila stínu minulosti, stínu své předchůdkyně KSČ. Vždyť např. lídryně KSČM v Praze, poslankyně Semelová v pořadu Hyde park v České televizi pronesla dne 13. února 2014 několik kontroverzních výroků. Zpochybnila například vynucené přiznání Milady Horákové v zinscenovaném procesu, který vedl k její popravě, invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa označila za internacionální pomoc, Vasila Biľaka nazvala významným politikem Československa, který pro ni představuje pozitivní postavu a relativizovala rozdíly mezi Jižní Koreou a KLDR. KSČM chce vystoupení z NATO.

SPD chce přímou volbu poslanců, starostů a hejtmanů, chce vystoupení z EU.

U ANO, KSČM a SPD člověk ví, co může od nich očekávat.

Největším zklamáním letošních voleb do Poslanecké sněmovny je pro mě Česká pirátská strana.

1. Piráti se zřejmě vzhlédli v ANO a SPD. Snaží se očernit tradiční strany, útočí na demokracii a politickou pluralitu. Z jejich webu: "Podpoříme zavádění prvků přímé demokracie, přímou volbu a odovolatelnost starostů, celostátní referendum, občanské veto." Právě prvky přímé demokracie jsou tím, co nejvíce narušuje zastupitelský demokratický systém. Jde o snahu zalíbit se, popřít právní stát a demokracii.

2. Na jejich autobusu je namalován mimo jiné i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a u jeho jména napsáno padáky pro vojáky. A to je alarmující, protože se jedná o naprostou lež. Fáma praví, že Kalousek koupil padáky typu VTP-100, na kterých se při seskoku zabili tři lidé: Aleš Bartušek, Adrian Roschi a Roman Prinich. Pravda je jiná. První dva jmenovaní přišli o život na zcela jiném typu padáku, se kterým Kalousek neměl vůbec nic společného. Sportovní výsadkář Bartušek dokonce v roce 1993, tedy rok před podpisem smlouvy na nákup padáků VTP-100, a švýcarský pilot Roschi v roce 1994. Na padáku typu VTP-100 utrpěl roku 1997 smrtelný úraz pouze vojín Roman Prinich. Technické parametry tohoto padáku stanovila armáda a nákup realizoval Úřad pro vyzbrojování. Kalousek jako ekonomický náměstek ministra obrany neměl žádné kompetence měnit technické zadání padáku ani podmínky smlouvy. Samozřejmě také žádnou smlouvu na nákup padáků nepodepsal.

Piráti v čele s předsedou Ivanem Bartošem by se měli nad sebou zamyslet.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje