Jsem lepšolid! Zeman není demokrat. Politika nahrává vymývání mozků, říká lékař Rejmont z TOP 09

30. 1. 2019

„Podle mě jsou ‚lepšolidé‘ demokraticky smýšlející lidé, kteří nevolí Zemana a Babiše, nemají rádi komunisty a estébáky, jsou prozápadní, ne proruští a pročínští,“ vysvětluje v rozhovoru pro PL.cz lékař Miloš Rejmont, předseda regionální revizní komise TOP 09 Semily, s tím, že je odpůrcem Zemana a má zcela odlišné názory. K novému politickému uskupení Jaromíra Soukupa říká: „Politika má být záchranou Soukupova byznysu? Co má společného s Andrejem Babišem? Vlastní média, míří na stejné voliče, má blízko k Zemanovi. Politika se ubírá špatným směrem. Nahrává lidem, kteří mají peníze a vlastní média, k vymývání mozků.“

Prezident Zeman pokračuje ve vyhrocené rétorice, když vysvětlil, že nechtěl jít osobně uctít památku Jana Palacha, protože by se na místě piety setkal se svými odpůrci. „Šlo výraz pohrdání těmito lidmi. Nebylo to kvůli mé kondici, prohlásil Zeman. Řekl rovněž, že se snaží vyhýbat setkáním s „blbci“ a „blázny“. „Kdo chce za svoji pravdu nebo za svůj názor bojovat, tak může bojovat pouze živý, když je mrtvý, tak jeho boj ztrácí smysl,“ dodal Zeman. Je to šťastné vyjádření?

Miloš Zeman není demokrat. Nesnáší lidi, kteří mají odlišný názor. Jan Palach? Pro mě je to národní hrdina. Nesmířil se s okupací naší země vojsky Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem. Vadilo mu to, co leželo na srdci mnohým lidem, a jak to trefně vyjádřil Karel Kryl v refrénu písně Podivná ruleta (Ruská ruleta): Minulo září a ulicí chodí jen milion tváří – těch zbloudilých lodí, a žádná z nich neslyší „pamatuj!“, a žádná z nich neslyší „pamatuj!“ „Pamatuj!“

Chtěl vyburcovat národ proti nastupující letargii po okupaci. Proto se 16. ledna 1969 polil hořlavinou a zapálil. Tři dny poté zemřel. Jeho pohřeb 25. 1. 1969 v Praze se stal celonárodní manifestací proti okupaci.

Předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský věští konec hnutí ANO. V souvislosti s Andrejem Babišem mluví o jeho pádu, shnilých základech a temné minulosti. Jenže i poté, co Babiš skončí, po něm podle Farského zůstane morální rozklad společnosti a škody za desítky miliard. Padne Babiš? A kdy?

Byl jsem optimistou, že Andrej Babiš padne v roce 2019. Ranila mě informace, že vyšetřovatel Čapího hnízda Pavel Nevtípil je vyšetřován GIBSem a může být obviněn. To může vést k záchraně Andreje Babiše. Zda Babiš není ve střetu zájmů, detailně prošetřuje Evropská komise. Řeší také otázku přidělování a případného definitivního pozastavení evropských dotací holdingu Agrofert.

Městský úřad Černošice již rozhodl v kauze střetu zájmů Andreje Babiše. Stanovisko nesdělil. Premiér se ovšem plánuje proti rozhodnutí úřadu odvolat, tak je jasné, jaký je výsledek. Premiér čelí podezření, že porušuje zákon o střetu zájmů, neboť jako veřejný činitel prostřednictvím Agrofertu vlastní média. Andrej Babiš, čím má více průšvihů a afér, tím má paradoxně stabilnější voličskou základnu. Tyto aféry by v normální demokratické zemi neustál a dávno by odstoupil.

„Lepší být lepšolid než Zeman, Babiš, bolševik“ – to je váš facebookový bonmot. Výraz lepšolidé „proslavil“ prezident Zeman. Kdo to je podle vás? Jste také „lepšolid“?

Miloš Zeman tvrdí, že „lepšolidé“ jsou lidé, kteří sami sebe považují za lepší, všem neustále radí, co mají dělat, své názory považují za nadřazené, a přitom sami v životě nic nedokázali a ničemu nerozumí. Podle mě jsou „lepšolidé“ demokraticky smýšlející lidé, kteří nevolí Zemana a Babiše, nemají rádi komunisty a estébáky, jsou prozápadní, ne proruští a pročínští.

Co „lepšolidem“ na Zemanovi dále vadí? Jeho chování, vystupování,používání vulgarit, vztah k premiérovi Babišovi, kancléři Vratislavu Mynářovi, který dosud nemá prověrku na stupeň přísně tajné, a poradci Martinu Nejedlému, který má vazby na Rusko. A samozřejmě Zemanovo balancování na hraně zákona. Pokud se prokáže tvrzení bývalého předsedy nejvyššího soudu Josefa Baxy, že mu prezident naznačoval jmenování do čela Ústavního soudu výměnou za ovlivňování rozsudků, pak by se dokonce jednalo o trestný čin. Jsem odpůrcem Zemana, mám zcela opačné názory než on, jsem „lepšolid“.

Filozof a signatář Charty 77 Daniel Kroupa je přesvědčen o tom, že nás Rusové a Číňané ohrožují a přes Českou republiku si chtějí udělat nástupní můstek do Evropské unie. Sledujete takové signály? Bráníme se dostatečně, nebo obranné kroky nejsou potřeba?

Daniel Kroupa doslovně řekl: „Naše armáda je bojeschopná, tajné služby efektivní, jen ten vrchní velitel přeběhl na druhou stranu.“ Je známo, že Miloš Zeman se ostře opřel do Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) a Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli varování před technologiemi a výrobky firem Huawei a ZTE. Ředitele úřadů označil za „čučkaře“ a „chudáky“. Kauzu vyvolalo varování NÚKIB, podle něhož používání softwaru i hardwaru čínských společností Huawei a ZTE představuje bezpečnostní hrozbu.

A Rusko? Působí zde proruské servery, jen namátkou aeronet.cz a protiproud.cz. Domácí zpravodajci mluví o tom, že pražská ambasáda Ruska zaměstnává lidi, kteří mají na starosti propagandu v celé EU. Brněnský konzulát se soustředí na propagandu v Česku. NÚKIB a BIS dělají svou práci velmi dobře. Nechci, aby ČR byla ekonomicky či politicky v područí Číny nebo Ruska.

Množí se záměry na nové politické subjekty. Jaromír Soukup založil stranu, lze tento projekt zvaný „List Jaromíra Soukupa“ brát vážně? Je tím, co tato země potřebuje?

Jaromír Soukup založil své politické hnutí s „ohranou písničkou“, když oznámil, že bude bránit české národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. Vlastní 37 firem a moderuje 11 pořadů v TV Barrandov. Dle dostupných informací hospodaří v červených číslech, což není jeho dobrou vizitkou. V jeho dvou hlavních společnostech hraje roli čínská společnost China International Group Corporation Limited, a to v Empresa Media se 49 % a v Médea 30 %. Politika má být záchranou Soukupova byznysu? Co má společného s Andrejem Babišem? Vlastní média, míří na stejné voliče, má blízko k Zemanovi. Politika se ubírá špatným směrem. Nahrává lidem, kteří mají peníze a vlastní média, k vymývání mozků.

Zlevněné jízdné pro důchodce a studenty, zvýšení důchodů, obědy zdarma pro školní děti. To vše prosazuje vláda Andreje Babiše. Rozhazuje a korumpuje voliče, nebo zjednává sociální spravedlnost? Je Babišova vláda úspěšná?

Vláda v roce 2018 utratila o desítky miliard korun více, než určil zákon. Žijeme si na úkor budoucnosti. V době růstu je rozpočet na rok 2019 se schodkem 40 miliard velmi špatný, úplatkový. Vláda uplácí voliče, aby si nevšímali problémů Andreje Babiše. Současná vláda je neúspěšná. V době ekonomického růstu zanevřela na investice a reformy. Výsledek rozpočtu za rok 2018 ovlivnil především růst zaměstnanosti a mezd, který se promítl do vysokého přírůstku sociálního pojistného, a samozřejmě i příliv peněz z Evropské unie.

Oldřich Szaban

parlamentnilisty.cz, 29. 1. 2019

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme