Členem předsednictva TOP 09 se stal válečný veterán z Liberce

29. 11. 2017
Liberecký zastupitel, válečný veterán a krajský předseda TOP 09 František Gábor je od neděle členem předsednictva TOP 09. Na volebním sněmu strany dostal důvěru 75 % delegátů. Liberecká TOP 09 má ve vedení strany pro další období dvojnásobné zastoupení. Delegáti zvolili do Výkonného výboru také ředitele firmy Zdeňka Chmelíka z Liberce.
 
Předsedou strany se stal nově europoslanec Jiří Pospíšil, první místopředsedkyní poslankyně Markéta Pekarová Adamová. „Nové vedení je kompaktní, všemi kraji podporovaný tým, který je garancí kontinuity práce TOP 09.
Děkuji, že mohu pokračovat v práci, kterou započal Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek. Doufám a věřím, že i s jejich podporou odvedu pro úspěch TOP 09 dobrý kus práce. Garantuji, že TOP 09 své voliče neopustí a bude se za jejich zájmy a za zájmy celé naší země, statečně bít,“ řekl František Gábor, který se chce opět soustředit na témata týkající se obrany.
„Jsem voják, i proto se budu zabývat primárně otázkami bezpečnosti naší země. Přitom považuji za nutné znovu zvedat zdravý pocit vlastenectví a hrdosti, ale bez falešných, ublížených tónů populistických 'huránárodovců‘,“ dodal předseda krajské organizace TOP 09 František Gábor.
 
František Gábor (47 let) je válečný veterán, účastník operací Pouštní bouře a Pouštní štít v první válce v Zálivu 1990-1991, bývalý liberecký chemik, dlouholetý významný člen Československé obce legionářské, zastupitel města Liberce a ředitel společnosti.
 
Nový člen Výkonného výboru TOP 09 Zdeněk Chmelík (41) z Liberce pracuje jako technický ředitel rodinné strojírenské firmy. „Nové vedení naší strany je impulsem pro větší zapojení lidí do komunálních voleb, které nás čekají. Je potřeba ochránit naši politiku před nástupem populismu, falešného nacionalismu, a především varovat před návratem jakéhokoliv vlivu komunistů do vedení našich měst a obcí,“ říká Zdeněk Chmelík.
 
TOP 09 se také v Libereckém kraji připravuje na komunální volby a chce posílit své zastoupení v regionech. Od sněmovních voleb eviduje strana více jak dvě stovky zájemců o nové členství, v Libereckém kraji je to pak konkrétně čtrnáct nových zájemců. Rozvíjí se také mládežnická organizace TOP tým, která si nedávno v Libereckém kraji zvolila nové vedení svého TOP Týmu Liberec. Přihlášku do strany naleznou zájemci zde a zájemci o členství v TOP týmu potřebné informace získají zde.

 

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme