Trutnovskou TOP 09 nově povede Lukáš Teplý

Regionální organizace TOP 09 Trutnov si na svém sněmu zvolila nové vedení. Do čela regionální organizace TOP 09 Trutnov se vrátil člen zastupitelstva města Vrchlabí a předseda jeho výboru pro vzdělávání a inovace Lukáš Teplý. V pondělí o tom rozhodli delegáti sněmu, který se uskutečnil ve Vrchlabí.

17. 1. 2023

„Následující dvouleté období nebude jednoduché. TOP 09 musí být aktivní i v těch nejmenších obcích, mluvit s našimi sousedy a spoluobčany a snažit se jim pomáhat a podporovat je v aktuální nelehké době, kdy se stále vyrovnávají s ekonomickými následky pandemie i války na Ukrajině. Vysvětlovat, co pro ně TOP 09 dělá jako součást vlády i koalice SPOLU, proč je pro nás důležité být aktivním a sebevědomým členem EU, jaký máme vlastní program pro stabilizaci veřejných rozpočtů, liberalizaci pracovního práva nebo vyrovnávání se s klimatickou změnou," uvedl nově zvolený regionální předseda Lukáš Teplý, který byl ve skončeném funkčním období pověřeným místopředsedou výboru.

„Musíme se ale snažit nabízet řešení i pro naše místní témata – stárnutí populace, rizika pro cestovní ruch a jeho udržitelný rozvoj, zlepšení vzdělávacího systému a podpora škol, přechod k inteligentnímu a inovativnímu průmyslu. Naše nápady můžeme prosazovat díky dobré pozici v zastupitelstvu pěti měst v regionu, kde jsme lídry sdružení s jinými stranami a nezávislými. Schopnost spolupráce je naše výhoda, naším zásadním partnerem určitě zůstává LES. Je ale také potřeba budovat i vlastní pozici a mít vlastní priority. Velkou výzvou bude znovu získat důvěru a přízeň voličů v Trutnově, druhém největším městě kraje," doplnil Lukáš Teplý.

Místopředsedy byli zvoleni primářka rehabilitačního oddělení trutnovské nemocnice Silvie Šidáková a ředitel ZŠ a MŠ Bílá Třemešná Emil Kudrnovský. Ve výboru regionální organizace je doplnili podnikatelka Petra Sychrová ze Žacléře a zastupitel Hostinného Vladimír Junek. Jednání se zúčastnil i předseda krajské organizace TOP 09 a poslanec Parlamentu ČR Matěj Ondřej Havel.

„Zapojit se, obětovat svůj volný čas a v očích řady lidí se ušpinit v politice, to je jediná cesta, jak účinně jednat podle svých názorů a měnit své okolí i stát k lepšímu. Je skvělé, že na Trutnovsku máme nové vedení a výbor složené z energických, ochotných a obětavých lidí. Je nebezpečné, když politika lidi nezajímá, přehlíživost pomáhá uzurpátorům, demagogům a populistům. Diskuze po sněmu se členy TOPky na Trutnovsku byla poučná, na vysoké úrovni. Díky takovým populisté a demagogové náš stát neovládli. Tak do práce!“ řekl krajský předseda TOP 09 a poslanec Matěj Ondřej Havel

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj