Trutnovská regionální organizace TOP 09 má nové vedení

Na regionálním sněmu TOP 09 Trutnov, který proběhl v pondělí přes videokonferenci, vystřídal na postu předsedy regionální organizace TOP 09 Trutnov Lukáše Teplého starosta obce Hřibojedy a současný místopředseda krajské organizace TOP 09 Miloš Dohnálek.  

19. 1. 2021

„Po krajských volbách, kde TOP 09 ve spojení s HDK a LES obhájila své postavení ve vedení Královéhradeckého kraje, stojí před novým vedením dvě velké výzvy. První jsou volby do sněmovny letos na podzim a druhé komunální volby v roce 2022, kde chceme nejen obhájit stávající úspěšné komunální politiky ve vedení obcí a měst (starostové, místostarostové, radní, zastupitelé), ale také nabídnout voličům další nové tváře TOP 09, zejména z mladší generace. Ta by tak mohla postupně získat nové podporovatele a voliče nejen na regionální úrovni, ale také přitáhnout jejich zájem ke globálním tématům jako zahraniční politika, evropská spolupráce nebo klimatická změna,“ okomentoval výsledky sněmu nový předseda regionální organizace Miloš Dohnálek.

Místopředsedy byli zvoleni zastupitelka města Dvůr Králové nad Labem Veronika Tomková a dosavadní předseda, zastupitel města Vrchlabí Lukáš Teplý. Ve výboru regionální organizace je doplnili primářka rehabilitačního oddělení trutnovské nemocnice Silvie Šidáková a specialista bezpečnosti práce a prevence rizik Radek Zapletal z Velkého Vřešťova. 

„Během nadcházejícího dvouletého funkčního období nás čekají klíčové volby, sněmovní 2021 a komunální 2022. Věřím, že dokážeme udržet vysoké nasazení nejen v práci uvnitř TOP 09, ale zejména v každodenní práci ve městech a obcích. Našim cílem je zejména nastartování spolupráce trojúhelníku měst Trutnov – Dvůr Králové – Vrchlabí a jejich propojení v regionální centrum podnikání a cestovního ruchu,“ uvedla místopředsedkyně regionální organizace Veronika Tomková.

„Rád bych navázal na svoji práci předsedy regionální organizace a věnoval se hlavně komunikaci s našimi členy, ať už žijí v Trutnově nebo v Dolní Brusnici. Všichni jsou stejně důležití pro TOP 09 a svým osobním nasazením a angažovaností i pro fungování naší demokracie. Chci také víc pracovat s našimi volenými zástupci v obcích a městech a nabízet jim možnosti, jak jim TOP 09 může pomáhat v jejich náročné a důležité práci,“ doplnil místopředseda regionální organizace Lukáš Teplý.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme