TOP 09 a LES představily lídry pro komunální volby

Spolupráci v letošních komunálních volbách dnes oficiálně oznámili zástupci TOP 09 a Liberálně ekologické strany (LES).  Představili osobnosti kandidáty na starosty ve městech Dvůr Králové nad Labem, Jičín, Náchod, Trutnov, Vrchlabí a také lídra a kandidáta na primátora Hradce Králové. Společný postup stran v kraji osobně podpořil předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

9. 5. 2018

„TOP 09 připravuje v partnerství s Liberálně ekologickou stranou, místy i v partnerství s KDU-ČSL a Východočechy, společné kandidátní listiny do komunálních voleb. Máme ambici reagovat na reálné potřeby našich spoluobčanů v Královéhradeckém kraji a našim cílem je udělat lidem ve městech a obcích jejich každodenní život příjemnější. Pestrá škála lidí různých profesí zastoupených na našich kandidátních listinách dává voličům šanci volit odborníky a mít tak kvalitní a profesionální zastoupení v místních zastupitelských orgánech," uvedl předseda krajské organizace TOP 09 Aleš Cabicar.

Předseda krajské organizace LES Jan Balcar zdůraznil, že spojení stran pro komunální volby je logické rozhodnutí. „S TOP 09 už úspěšně spolupracujeme na úrovni krajské i celostátní. Společný postup volíme i ve volbách komunálních, kde posílíme kandidátky našimi odborníky a regionálními osobnostmi.“

Kandidátem na primátora Hradce Králové je za TOP 09 a LES advokát Ervín PERTHEN (45, BEZPP). Hradec Králové je krásným místem pro život, ale mohl by být místem ještě lepším. A k tomu bych rád osobně přispěl. Je třeba dokončit nový územní plán, provést zefektivnění fungování MHD pro potřeby občanů, vyřešit koncepčně parkování, tlačit na dobudování dálniční sítě okolo města nebo úspěšně dokončit už zahájené velké investice jako je přestavba fotbalového stadionu, oprava Benešovy třídy a rekonstrukce Velkého náměstí. A to nejsou rozhodně všechny úkoly, které nové vedení města čekají,“ říká Perthen.

Ve Dvoře Králové nad Labem se bude o post starostky města ucházet současná radní Veronika TOMKOVÁ (32, TOP 09). Jičínskou kandidátku povede vysokoškolská pedagožka Štěpánka FRÝBOVÁ ULIČNÁ (47, BEZPP). V Trutnově je jedničkou kandidátky primářka rehabilitačního oddělení tamní nemocnice a radní města Silvie ŠIDÁKOVÁ (49, TOP 09).  „V demokratickém státě se každý z nás podílí na správě věcí veřejných. Cestu vidím především v dobré komunikaci s občany, v zodpovědném rozhodování, ale také slušnosti a respektu. Všichni chceme žít dobrý život a já jsem přesvědčena, že myšlenky a cíle TOP 09 jsou jednou z cest, jak toho dosáhnout,“ uvedla Šidáková.

V Náchodě strany zvolily lídryní ředitelku Obchodní akademie a zastupitelku města Věru SVATOŠOVOU (55, BEZPP): „Kandiduji, abych pomohla zlepšit životní podmínky občanů města Náchoda. Mé dlouholeté působení ve vrcholných funkcích ve školství a práce v zastupitelstvu mi dalo množství cenných zkušeností, které bych s pomocí voličů chtěla uplatnit ve prospěch města, ve kterém žiji,“ uvedla Svatošová.

Lukáš TEPLÝ (38, TOP 09), manažer kvality Skiareálu Špindlerův Mlýn a bývalý zástupce ČR ve Výboru pro vzdělávání Rady EU, je lídrem kandidátky ve Vrchlabí: „Vrchlabí je moderní a živé město, potřebuje ale lépe využít svůj potenciál. Chceme z něj udělat aktivní a chytré město, jehož samospráva bude uživatelsky příjemná a bude investovat především do budoucnosti podporou škol, inteligentního průmyslu a aktivit svých nadšených obyvatel," řekl Teplý.

Kandidáty na starosty významných měst kraje a na primátora Hradce Králové přijel osobně podpořit předseda TOP 09 Jiří Pospíšil: „Jsem rád, že i v tomto kraji TOP 09 naplňuje svoji filozofii přispívat k integraci středopravicových stran a že jsme strůjcem mnoha koalic. Nabízíme voličům osvědčené politiky, které znají ze svých obcí a měst, celou řadu aktivních žen i mladé tváře,“ uvedl Jiří Pospíšil.

Romana Putnová

krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme