Členství v Evropské unii je pro nás nesporným přínosem

7. 10. 2017

TOP 09 jako jedna z mála politických stran dlouhodobě prosazuje názor, že členství v EU naší zemi jednoznačně prospívá. Ptali jsme se na to i v Hradci Králové, kde jsme s naším europoslancem Jiřím Pospíšilem navštívili velkou rodinnou firmu na výrobu léčivých přípravků.

Ryze česká firma Dr. Müller Pharma od svého vzniku před 15 lety významně expandovala v oblasti farmaceutické výroby a dnes je jednou z největších u nás. Pan doktor Vladimír Müller je skutečná osoba – zakladatel společnosti a odborník na farmaceutickou technologii a výrobu léčiv. Firma dnes vlastní řadu nákladných špičkových výrobních zařízení a je držitelem certifikátů pro výrobu hned několika lékových forem. Jsou to třeba takzvané cucací pastilky, sirupy, produkce zdravotnických prostředků a léčebné kosmetiky.

Společnost dnes exportuje své výrobky do více než 30 zemí světa, převážně v Asii a Africe. Zabývá se také výzkumem a zdokonalováním technologií. V mnoha těchto destinacích by však k jejich výrobkům nepanovala taková důvěra, kdyby nenesly označení „Vyrobeno v EU. Česká republika“. Mnoho zakázek získají právě díky našemu členství v Evropské unii a možnosti nést její značku.

Exportem se zabývá mnoho dalších firem a jejich náklady by velmi odlehčil přechod na euro, na nějž je podle expertů naše ekonomika dobře připravena. Jenom naše aktivní účast v Evropském parlamentu a politická orientace na západ může naši ekonomiku ještě posílit a hlavně připravit dobré podmínky pro naše děti. Většina občanů naší země je zejména přes sociální sítě mnohdy zásobována nepravdami místo pravdivých informací z prostředí hlavního dění v Evropské unii. A to vidím jako hlavní příčinu euroskepse, která panuje mezi velkou částí našich obyvatel. Lidé se bojí zavedení eura, nejčastěji toho, že jejich úspory nebo majetek budou ze dne na den znehodnoceny nebo že dojde ke skokovému zdražení. Zavedení eura nebude ze dne na den. Přípravných fází je několik, jsou vyhodnocovány experty jak u nás, tak i Evropskou komisí a Evropskou centrální bankou.

V předchozích letech proběhly bez problémů přechody na euro ve většině zemí Evropské unie, mezi nimi ve Slovinsku a u našich sousedů na Slovensku. A vzhledem k perfektní přípravě proběhly bez problémů. Také občané byli detailně o všem informováni. To je to důležité. Právě proto chci šíření pravdivých informací co nejvíce podporovat. A s Vaší důvěrou bych mohla tento ještě účinněji prosazovat z postu poslankyně Parlamentu České republiky. 

Kateřina Jelínková
kandidátka na 2. místě pro volby do Poslanecké sněmovny
za TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme