Kontaktní kampaň TOP 09 v Ústeckém kraji je v plném proudu

15. 9. 2017

Louny, Krupka, Štětí. To jsou doposud tři místa, kde jste se mohli v rámci kampaně před říjnovými volbami do poslanecké sněmovny setkat s lídrem ústecké kandidátky TOP 09 Michalem Kučerou.

Rozhledna Červeňák nedaleko Loun byla svědkem startu kontaktní kampaně ústecké krajské organizace TOP 09 před říjnovými volbami do poslanecké sněmovny. „Naším cílem je obhájit současný poslanecký mandát,“ řekl lídr ústecké kandidátky a předseda poslaneckého klubu TOP 09 Michal Kučera, který je v Lounech doma. „Věříme, že v našich silách je získat mandáty dva,“ dodal.

Energetika, doprava a ochrana životního prostředí. To jsou hlavní témata, se kterými jde TOP 09 v Ústeckém kraji do voleb. „Chovat se ohleduplně k přírodě je ryze konzervativní hodnota,“ ujišťuje Kučera a odmítá, že by to TOP 09 posouvalo na levou stranu politického spektra: „Levice si téma ochrany životního prostředí přivlastnila, ale neoprávněně.“

Michal Kučera se uvedeným tématům v uplynulých čtyřech letech na parlamentní půdě intenzivně věnoval. Prosazoval například zvýšení poplatků za těžbu nerostných surovin, které by zůstaly přímo v regionu. Jeho cílem pro příští volební období je dramaticky zlepšit stav dopravní infrastruktury. Chce dělat vše pro dokončení dálnice D7, která má spojit Prahu s Chomutovem nebo prosazovat zahájení výstavby vysokorychlostní železnice z Prahy do Ústí nad Labem a Děčína.

Ústecká kandidátní listina je zaplněna dalšími kvalitními lidmi, kteří mají svému regionu co nabídnout. Z druhého místa je do poslanecké sněmovny připravena vstoupit optometristka a členka zastupitelstva v Ústí nad Labem- Severní Terase Irena Skálová. Trojkou pak je člen rady města Teplice a primář oddělení ORL mostecké nemocnice Petr Najman. Na dalších třiadvaceti pozicích lze nalézt učitele základních, středních i vysokých škol, ekonomy, lékaře, podnikatele či úspěšné manažery.

Po Lounech zavítali kandidáti také do Krupky a do Štětí. Zde diskutovali s místními občany a odnesli si řadu podnětů, kde a jak by se dal život v Ústeckém Kraji zlepšit. V nejbližších dnech se Michal Kučera se svým týmem objeví v Bílině (19. září), Roudnici nad Labem (20. září) a Žatci (21. září). Následovat budou také Lovosice, Rumburk, Varnsdorf, ale také například Děčín, Teplice nebo Kadaň. Kampaň bude zakončena 19. října, a kde jinde než v krajském městě Ústí nad Labem.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Volby: