Vyjádření předsedy MO Pavla Schmidta

11. 9. 2014
Komunální volby. Volby, které se každého z nás dotýkají jaksi více hmatatelně, více osobně a přímo. Volby, ve kterých vybíráme své zástupce, kteří potom rozhodují o ceně popelnic, výši daní z nemovitostí ale také o tom, zda mi za domem vyroste panelák a jak často budou jezdit autobusy do Prahy.Jednou ze zvláštností těchto voleb je, že v nich často a úspěšně kandidují různá sdružení a zájmové skupiny s názvy jako „Zdravý ...“,Pro lepší ...“ atp. Naopak kandidátky politických stran nejsou často vůbec k vidění. A to je škoda! Možná, že se teď ptáte proč? Proč by měla být kandidátka podporovaná politickou stranou lepší, než kandidátky volebních sdružení? Mimo záruky určitého procesu posuzování vhodnosti kandidátů pro funkci zastupitele nabízí stranická kandidátka možnost přímé spolupráce zastupitelů různých obcí v regionu zvolených za jednu volební stranu.TOP 09 staví nebo podporuje v Mníšeckém regionu kandidátky v Mníšku pod Brdy, Řitce, Černolicích v Líšnici a na Jílovišti.

V blízkém okolí pak mimo jiné v Černošicích, Všenorech, Dobřichovicích, Řevnicích a na Dobříši. A samozřejmě i v Praze. Tady všude chceme mít své zastupitele, tady všude se otevírá cesta k dobré spolupráci při řešení společných problémů. Vždyť dostatek pitné vody, kvalitní hromadná doprava a čisté životní prostředí se týká všech lidí, všech obcí a měst. V našem regionu to například znamená společný postup všech našich zastupitelů při řešení témat jako je přivaděč pitné vody „Baně“, plánování autobusové a vlakové dopravy do Prahy nebo odstranění hrozby výstavby spalovny komunálního odpadu. 

Až tedy půjdete k volební urně, zvažte prosím nejen obsah volebních slibů, ale také schopnost dané kandidátky tyto své sliby prosadit a naplnit.


Pavel Schmidt
předseda místní organizace
TOP 09 Mníšek pod Brdy
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme