12. 11. 2014

Vážení spoluobčané,

již více než rok se místní TOP 09, v čele s Ninou Novákovou, účastní jednání s představiteli Univerzity Karlovy (dále jen UK), zejména pak s panem rektorem Prof. Tomášem Zimou, o osudu sportovní haly BIOS naproti bazénu PedF UK. Převzetí správy haly městem bylo zastaveno 14 dní před podpisem smlouvy (cca březen 2014), když bylo náhle zjištěno, že střešní konstrukce haly byla napadena dřevokaznou houbou a hmyzem (dřevomorka domácí).

Následné jednání mezi rektorem a TOP 09 B.n.L.-St.B. stanovila kritéria podmínek eventuálního nájmu haly městem. UK je v tuto chvíli připravena dlouhodobě pronajmout halu městu. Jedná se o cca 20 let s tím, že by město zafinancovalo rekonstrukci haly (tj. střešní konstrukce a podlahy, včetně likvidace napadených částí). Odhadovaná cena je cca 8 mil. Kč vč. DPH. Součástí dohody může být i předkupní právo k hale.

Vzhledem k délce pronájmu lze na rekonstrukci haly  podat žádost o dotaci, která by náklady z rozpočtu města značně snížila. Hala by následně mohla sloužit jako sportoviště pro rekreační sportovce, ale i pro některé místní sportovní kluby. Rovněž  může být dočasně využita jako  společenský sál, který město potřebuje. Rozhodnutí ovšem bude na novém vedení města. Místní TOP 09 projekt pečlivě připravila a nabídne jej, vč. dokumentace, vládnoucí koalici k posouzení a případné realizaci. Pronájem haly BIOS je součástí programu TOP 09, o jehož plnění budeme usilovat i jako konstruktivní opozice.

TOP 09 Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

 

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme