× Pohněme s tím. Společně!

Jesenické zrcadlo, aneb co v kurýru nenajdete

28. 6. 2016

Vážení sousedé,

dostává se Vám do ruky občasník, který jsme nazvali Jesenické zrcadlo. K vydání Zrcadla se rozhodli zastupitelé za Koalici pro rozumný rozvoj Jesenice (STAN + TOP 09). Jelikož jsme ve volbách 2014 získali obrovskou podporu jesenických občanů, cítíme se našim voličům zavázáni, byť v důsledku vzniku účelového povolebního slepence pěti stran sestaveného proti naší straně vítězné nemáme možnost realizovat náš volební program. Cítíme proto nyní potřebu alespoň poskytnout jesenické veřejnosti informace, které v Jesenickém kurýru nejsou.

Redakce Kurýra se totiž více než o objektivitu snaží o prezentaci starostky a dvou radních ve stylu pubertálních rozesmátých selfieček. Asi pochopitelné, neboť šéfredaktorkou je jedna z radních, politička z hnutí ANO. Jako důkaz cenzurynepohodlných názorů lze uvést např. článek naší zastupitelky Lady Duchoňové k podzimním událostem v jesenické škole, který čeká na zveřejnění už od listopadu. Dalším příkladem je trvalé zrušení diskusního fóra na webových stránkách Jesenice. Důležitému tématu komunikace se věnujeme v samostatném článku. Věnujeme se i „hospodárnosti“ současného vedení jesenické radnice, o které jsme měli pochybnosti od samého začátku, kdy si v zájmu „vzájemné koaliční spolupráce“ a „budoucí stability“ vytvořili a rozdělili nové placené funkce. V průběhu téměř dvou let od voleb se, kromě destrukce na půdě školy a destrukce úřadu, toho v Jesenici moc nového neudálo.

Mrzí nás zejména celková nekoncepčnost současného vedení, zastavení mnoha projektů, které obsahoval náš vítězný volební program. Co říci např. k tomu, že namísto obsazení nových ordinací (vybudovaných za našeho vedení) tolik potřebnými lékaři, jsou tyto prostory využívány jen k občasnému setkávání seniorů. Namísto námi plánované nové knihovny se spolkovým centrem a službami našim občanům v přízemí zrekonstruovaného zdravotního střediska bude nová služebna městské policie, o jejíž potřebnosti máme pochybnosti. Z původního záměru je realizováno pouze infocentrum, a to v pronajatých prostorech. Město si bude pronajímat i prostory pro naši školu, přičemž potřebné prostory již mohly vzniknout dle našeho projektu v půdní nástavbě MŠ Osnice a takových příkladů najdeme dlouhou řadu.

Nechtěli jsme práci nového vedení hodnotit příliš brzy, chtěli jsme novému vedení dát nějaký čas. Ale téměř po dvou letech od voleb docházíme k závěru, že vedení Jesenice, kromě převzetí našeho záměru výstavby druhé ZŠ ve Zdiměřicích, nepřišlo s žádným významnějším projektem vlastním, de facto zastavilo rozvoj, pouze udržuje stav. To vše za občasného pořádání kulturních akcí, retro úklidových brigád ve stylu „Akce Z“ a provází to celé bezduchou sebeprezentací.

Za Koalici pro rozumný rozvoj Jesenice

Ing. Pavel Smutný (STAN)

MUDr. Petr Tiso, MBA (TOP 09)

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 STŘEDOČESKÝ KRAJ