Znamená rezignace hejtmana Řiháka návrat Rathových blízkých do vedení kraje?

23. 6. 2014

Klub zastupitelů TOP 09 a STAN dlouhodobě kritizuje současné vedení kraje za jeho nekoncepční práci, absenci jakékoli dlouhodobější vize a nedostatky v každodenním řízení kraje. To se projevilo i při dnešním projednávání účetní závěrky za rok 2013.

Interní audit stejně jako Ministerstvo financí museli konstatovat, že na kraji jsou stále nedostatečné a nefunkční kontrolní mechanismy, a že středočeská účetní závěrka neposkytuje věrný obraz o finanční situaci hejtmanství. Předseda klubu TOP 09 a STAN Věslav Michalik vyzval náměstka hejtmana Peřinu, aby následoval příklad svého hejtmana a rovněž rezignoval, vzhledem k tomu, že náměstek Peřina je za hospodaření kraje zodpovědný dlouhodobě, a to již z éry hejtmana Ratha, kdy pracoval ve funkci vedoucí finančního odboru.

Hejtman Řihák konstatoval, že jeho rezignace je dobrá pro Středočeský kraj. „Souhlasím s tím, že rezignace hejtmana Řiháka je dobrá pro Středočeský kraj. Ještě lepší zprávou pro Středočeský kraj by bylo, kdyby rezignovala celá rada, protože stávající vedení kraje prokazuje, že na jeho vedení nestačí.“ Konstatuje předseda klubu TOP 09 a STAN Věslav Michalik.

Vnitrostranické půtky sociálních demokratů je potřeba ukončit a vrhnout se na to, co je důležité – to je efektivní vedení Středočeského kraje,“ dodává místopředseda klubu TOP 09 a STAN Patrik Brodan.

Štítky
Osobnosti: Patrik Brodan
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme