Votice usilují o bariéru proti hluku u silnice I/3

13. 1. 2020

Hluk ruší, unavuje, zraňuje a někdy může i zabíjet. Své o tom ví hygienici i lékaři. Ale také obyvatelé Votic. Právě kolem jejich města vede silnice I/3. Obyvatele trápí hluk každý den a stále více. „Provoz, zejména kamionový, pořád roste. Proto se o vznik protihlukové stěny intenzivněji zajímáme v posledních měsících. Ale o jedná se o tomu už šest, sedm let,“ potvrdil Jiří Mrázek, jeden z iniciátorů petice, kterou loni podepsalo přes 250 lidí.

"Požadavky obyvatel pak projednala i votická radnice. „Nechali jsme změřit hluk a při tom našli místa, kde překračuje normy,“ potvrdil starosta Jiří Slavík. „Jedním z nejhorších míst je most, pod nímž vede silnice na Jankov. Hluk vydávají kola vozů při přejezdu závěrů mostu. Ten je navíc nad terénem, takže se hluk opravu nese,“ řekl.

Po měření radnice zaslala správci komunikace, Ředitelství silnic a dálnic, písemný požadavek na vybudování protihlukových bariér. A přesto, že starosta zatím nedostal z ŘSD oficiální odpověď, má alespoň příslib, že s hlukem hodlá správce silnice něco dělat.
„Jednáme o tom dál. Cítím ale ze strany ŘSD snahu o řešení, kterou jsem dříve neměl,“ dodal votický starosta Jiří Slavík. Současně připomněl, že silnice I/3 bude nejspíš brzy využívat ještě více vozidel, zejména kamionů. „Dálnice D3 už vede až do Českých Budějovic a tak po silnici kolem Votic bude jezdit víc vozidel, než po dálnici D4 kolem Příbrami,“ míní starosta.

Převzato z: Benešovský deník

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme