V Berouně se sázely lípy, v Kladně stovky lidí dostaly dárky

22. 4. 2010
Největší středočeské město Kladno a Historické město roku 2009 Beroun byly čtvrtečním cílem promo týmů TOP 09 ve středních Čechách. V Berouně zástupci strany pomáhali zvelebit zeleň v rámci oslav Dne Země. V Kladně se diskutovalo také o eutanazii.

BEROUN, KLADNO (22. dubna 2010) - Dvě nové lípy zdobí od čtvrtka centrum Královského města Beroun. Zasadili je u příležitosti Dne Země místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a starosta města Jiří Besser, který je dvojkou na kandidátce této mladé strany jako nezávislý. Po celý den pak Berounem procházeli členové místního sdružení TOP 09 se svými pomocníky a rozmlouvali s lidmi, a to nejen v centru, ale i v méně frekventovaných oblastech. „Nečekali jsme, až se přijdou sami zeptat na to, co je zajímá, ale aktivně jsme občany oslovovali a ptali se na jejich názory. Mnozí říkali, že už se bojí někomu důvěřovat, ale přesto se s námi pustili do hovoru o politice," sdělil člen týmu, který lidem také rozdával užitečné dárky TOP 09.
„To jsou ti pánové, co budeme volit," vysvětlovala maminka svému synkovi na kladenské pěší zóně TGM na jeho otázku, co je to TOP 09. I tady oslovili během čtvrtečního odpoledne členové TOP 09 se svým týmem stovky procházejících lidí a věnovali jim drobné dárky. „Překvapil nás zájem Kladeňáků diskutovat. Ti, co už jsou rozhodnuti dát straně ve volbách svůj hlas, argumentovali tím, že TOP 09 má sice relativně méně populární program, ale zato realistický. Neslibuje nemožné a je schopný vyvést zemi z krize," zhodnotil člen Místního sdružení TOP 09 Kladno Luděk Ransdorf. „Při předání volebního guláše jako dárku zazněla třeba v nadsázce otázka, zda bude guláše dostatek i za rok," dodal s úsměvem. Kladenské maminky se podle něj zajímaly například o názory TOP 09 na potraty nebo eutanazii, další kolemjdoucí si stěžovali na nepořádek ve městě. „Tuto neděli pětadvacátého dubna bude kladenská TOP 09 sázet u příležitosti Dne Země v Sítenském údolí na břehu vodní nádrže českou lípu. Těšíme se, že i sem si s námi lidé přijdou v půl páté odpoledne popovídat," uzavřel předseda Místního sdružení TOP 09 Kladno Roman Havelka.

Natálie Tomková
volební manažer
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme