Trč: Naše zdravotnictví je stále ještě socialistické

18. 10. 2017

Změnila se během posledního volebního období naše politická scéna? Je situace vněčem zásadně jiná než vdobě parlamentních voleb 2013?

Domnívám se, že se poněkud vyhrotily vztahy ve vládnoucí koalici, významně se změnila mediální rétorika a samozřejmě i sliby vedoucích představitelů. Jsem rád, že TOP 09 setrvává na svých názorech.

Nejste členem žádné strany. Proč jste se rozhodl kandidovat právě za TOP 09? Jak vnímáte TOP 09 dlouhodobě avkontextu dnešní politické situace?

TOP 09 se nabízela jako varianta pravicové strany, která má zásady, jež uznávám a dle mého názoru se nemění. Jeví se mi jako názorově stabilní strana, lidé kolem ní jako pracovití a zaujatí snahou změnit politické ovzduší u nás. Myslím si, že se v poslední době omladila, což považuji za velmi důležité a že sympatizanti mají snahu zapojit se do práce na změně.

Politiku pozorně sledujete. Které vlastnosti vám u politiků nejvíc vadí?
Licoměrnost, klientelismus, nadutost a hochštaplerství. To mi vadí nejen v politice.

Ucházíte se o poslanecký mandát. Čemu byste se rád ve sněmovně v případě svého zvolení věnoval?

S ohledem na mou profesi lékaře samozřejmě zdravotnické politice, tedy přeměně ze stále socialistického (možná i komunistického) zdravotnictví ve standardní, moderní, racionální péči o nemocné dle potřeb, dle finančních možností a dle přání pacientů. Nehrajme si na to, na co nemáme a racionálně organizujme to, co funguje a běží. Dále bych se rád věnoval všemu, co postihuje svobodné rozhodování svobodných občanů. Mám na mysli aroganci úřadů a systému, který nesmyslně a nelogicky řídí život svobodných občanů voličů proti jejich vůli. To je patrné všude kolem nás, v dopravě, ve školství, finančním systému a samozřejmě – opět se vracím ke zdravotnictví.

Kdybyste měl dát voličům před parlamentními volbami jednu jedinou radu, která by to byla?

Pečlivě si rozmyslete, koho a proč budete volit a běžte k volbám.

Letopis středočeské TOP 09, podzim 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme