Sýkora: V Bělé jsme spustili novou platformu pomoci

19. 3. 2020

Běla pod Bezdězem zavádí kvůli hrozbě koronaviru stále další opatření. Od středy například na webových stránkách města Běla spustila radnice novou platformu pomoci. „V návaznosti na aktuální situaci považujeme za potřebné nabídnout pomoc rizikové skupině, což jsou věkově většinou již naši rodiče a především naše babičky a dědečkové,“ popsal místostarosta města Jan Sýkora

Těm radnice nabízí zajištění nákupu potravin a rovněž i zajištění distribuce léků předepsaných od praktických a dalších lékařů. „Pro tento případ jsme v úterý ráno zřídili telefonní linku 736 509 381 nebo nás občané mohou kontaktovat na e-mailu info@mubela.cz,“ upozornil Sýkora

DALŠÍ MÍSTA SE UZAVÍRAJÍ 

Kromě toho se v Bělé uzavírají veřejnosti stále další místa. Nově na seznam přibyl sběrný dvůr a také hřbitov. V úterý se uzavřela také mateřská škola. Virus má vliv i na chod městského úřadu, na ten se veřejnost nedostane od pondělí. Úředníky ale mohou občané kontaktovat na dálku. „Veškeré záležitostí mohou komunikovat s pracovníky městského úřadu telefonicky či elektronicky. 

V případě neodkladné záležitosti je zde možnost si telefonicky či elektronicky domluvit osobní schůzku,“ podotkl místostarosta a vysvětlil, že po předchozí dohodě lze tedy některou neodkladnou agentu řešit i osobně. 

V souvislosti s nastalou situací radnice posunula nejzazší termín pro zaplacení stanovených poplatků. A to na 30. června. S externí firmou pak vyjednala, že vývoz popelnic bude probíhat i pro veškeré nádoby se známkou pro rok 2019 tak, aby tato služba občanům nadále i v současném stavu nouze fungovala. Město přijímá stále další opatření. I místní občané ale reagují na současnou situaci. Šikovné švadlenky třeba šijí roušky. „Nejen na sociálních sítích se u nás objevují občané, kteří chtějí takto dobrovolnicky pomoci druhým. Což mi přijde úžasné,“ pochválil dobrovolníky, kteří se šikují třeba pomocí facebookové stránky Bělá City, místostarosta a také poděkoval všem lékařů a složkám IZS za obrovské nasazení v dnešní situaci. 

převzato z: boleslavský deník

Štítky
Osobnosti: Jan Sýkora
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme