Středočeská TOP 09 si zvolila nové vedení a upozornila na problémy v kraji

17. 10. 2011

Středočeská organizace TOP 09 si dnes na svém sněmu zvolila nové vedení. V čele organizace nadále zůstane poslankyně Helena Langšádlová, místopředsednickou pozici obhájili i Patrik Brodan a Petr Stříbrnský. Novou místopředsedkyní se stala Nina Nováková.

„Všem děkuji za podporu, která pro mě znamená povzbuzení, především do krajských voleb.“ uvedla Helena Langšádlová. Podle ní současné vedení Středočeského kraje způsobilo řadu  problémů, které je třeba vyřešit. Stávající vedení kraje diskriminuje  a prakticky likviduje neziskový sektor. Dopravní obslužnost je chaotická, přidělování krajských dotací jde stranickým kamarádům, to jsou pouze příklady výsledku tříletého vládnutí socialistů s komunisty,“ upozornila předsedkyně Langšádlová.

Cílem TOP 09 však není pouze kritika, ale také prezentace vlastních řešení. „Nemuselo by docházet k drastickému rušení autobusových spojů, kdyby byl vyslyšen náš návrh a kraj přestal populisticky dotovat dojíždění do škol. Nemusel by hrozit kolaps sociálních služeb pro potřebné občany, kdyby kraj přerozdělil prostředky podle našeho návrhu. Místo efektivního nakládání peněz daňových poplatníků kraj „investuje“ do propagace hejtmana Ratha na obrazovkách v autobusech a krajských nemocnicích. Tyto prostředky by mohly být lépe využity na opravu silnic, které jsou v katastrofickém stavu,“ uvedla Helena Langšádlová.

„Velice si vážím důvěry, díky které mohu pokračovat v rozdělané práci.“ řekl Patrik Brodan, místopředseda Středočeského kraje a místostarosta města Beroun.

„Své znovu zvolení beru jako uznání za práci, kterou jsem odvedl. Nic z toho, by ale nemělo smysl, bez podpory a spolupráce mých kolegů z TOP 09. Naší stranu považuji za nejkompaktnější a nejlépe spolupracující subjekt na politickém poli. Věřím, že v tom je naše velká síla.“ řekl místopředseda Středočeského kraje Petr Stříbrnský.

„Velice děkuji za důvěru. Pro TOP 09 je důležité být i nadále stranou čitelnou, stranou s jasnou vizí a cílem. Jen když nám budou lidé rozumět, můžeme se ucházet o jejich podporu. To platí pro úroveň regionální i krajskou. Přispět k tomu považuji za svůj úkol.“ řekla nově zvolená místopředsedkyně Středočeského kraje a místostarostka Brandýsa nad Labem Nina Nováková.

Podle Heleny Langšádlové zůstává velký tématem TOP 09 změna rozpočtového určení daní pro obce. „Podporujeme návrh Ministerstva financí, podle kterého by středočeské obce získaly navíc dohromady asi 2,2 mld. Kč. Budu apelovat na všechny zástupce kraje v zákonodárných sborech, aby novelu pomohli prosadit bez ohledu na stranickou příslušnost. Umožní tak Středočeskému kraji, aby nebyl označován za „noclehárnu Prahy“, ale stal se plnohodnotným regionem s prostředky na samostatný rozvoj.“

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme