Šarapatka: Slibotechnám navzdory

28. 7. 2022
Objíždět okolní starosty, fotit se u cizí čističky nebo šplhat na Říp a hrát praotce Čecha nestačí. Slibem nezarmoutíš. Žádný útok, jen údiv, jak vidí moji protikandidáti do Senátu voliče na Mělnicku a v Praze-východ. Nestačí ani kampaň postavená na příběhu s hendikepem a přitom roky s Babišem v jedné partaji a ve sněmovně.
Proti zájmům země, ale v zájmu Agrofertu. Nestačí se tvářit jako občan - demokrat a dělat komunální kariéru za zády s Trikolórou. Nestačí teď křičet „fuj“ mafii a předtím hájit průšvihy otců své partaje. Senátor má mít integritu. Jasný cíl. Program, jak sloužit vlasti v hranicích Ústavy. Můj nelže. Nepředstírá. Slibotechnám navzdory:
Bránit Ústavu
…před pokusy zneužívat ji prezidentem republiky k posilování osobní moci na vrub parlamentní demokracie. Ani prezidentské volby 2023 nevylučují opakování současné situace.
Střežit bezpečnost státu
…před kolaborací s ruským agresorem a nedemokratickými režimy. Před extrémisty, populisty a komunisty. Před útoky na spojenectví s NATO a Evropskou unií.
Bojovat za občana
…proti rozkrádání státu oligarchy a organizovaným zločinem v politice. Proti zvůli státní moci a úřední šikaně. Otevírat občanovi dveře k prosazení jeho oprávněných zájmů v regionu.
Kontrolovat návrhy zákonů
…před legislativními zmetky Sněmovny. Proti jejich zneužití na úkor občana. Pro jejich smysluplnost, srozumitelnost a vymahatelnost.
Chránit svobodu slova
…před ovládnutím České televize a Českého rozhlasu politickými stranami. Před útoky na nezávislé zpravodajství a kritickou žurnalistiku. Proti jejich zestátnění a politické cenzuře.

Zdeněk Šarapatka, kandidát do Senátu v obvodu Mělník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme