Poslankyni pozval domů. Neměl jasno, koho volit

28. 9. 2012

Na konci srpna představily TOP 09 a STAN svou netradiční předvolební kampaň nazvanou Obýváky 2012.


Je založená na tom, že si kdokoli může některého z kandidátů pozvat domů a zeptat se ho, na co chce. Lídryně středočeské kandidátky, poslankyně Helena Langšádlová, se na první takovou návštěvu vydala ve čtvrtek.


Do „obýváku“ ji pozval Ondřej Lochman z Veselé u Mnichova Hradiště. Co ho k tomu vedlo? „Jsem předseda místního osadního výboru a tady to před námi je krajská silnice. To asi vysvětluje vše,“ odpověděl Lochman, když připravoval čaj.


Ten si dalo všech sedm lidí, kteří se u stolu sešli. S Langšádlovou přijel Zdeněk Bařinka, který je na 44. místě kandidátky. „Rozhoduji se mezi třemi stranami, a když mi kampaň umožňuje pozvat lídra, tak jsem si řekl, že to využiji,“ dodal.


Kromě jeho matky Aleny dorazili ještě tři lidé – zastupitel Mnichova Hradiště Václav Haas, kronikář Vratislav Šverma a Kamila Sedláková, provozovatelka nestátního zdravotnického zařízení.
Počáteční nervozita všech, kteří se u Lochmanů v šest hodin večer sešli u stolu s čajem a chlebíčky, po chvíli opadla. Poslankyně se nejdřív představila, pak se řešilo především to, co místní trápí nejvíc. Kamionovou dopravou přetížená krajská silnice 610/II a letiště v Hoškovicích u Mnichova Hradiště. „To chce majitel rozšířit na dopravní letiště,“ vysvětloval Lochman.


Návštěva politiků nakonec trvala přes dvě hodiny. „Dopadlo to docela dobře, byla to příjemná osobní zkušenost. Bral jsem to jako zajímavý způsob potkat se s někým, kdo by měl být fundovaný, a docela se potvrdilo, že paní Langšádlová krajským tématům rozumí,“ zhodnotil čtvrteční setkání Lochman, který je zároveň předsedou letos založeného občanského sdružení Veselá vesnice.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - střední Čechy

Mladá fronta DNES | 29.9.2012 | Rubrika: Střední Čechy | Strana: 1 | Autor: Alena Rokosová

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme