Podhola: Zavazujeme se k odpovědnému vedení Benešova

13. 9. 2022
V Benešově to SPOLU zvládneme. Neslibujeme nesplnitelné. Zavazujeme se k odpovědnému vedení města. Nabízíme zkušenost a odbornost. Slušnost, tradici a odpovědnost. Jdeme do toho!


Lídrem TOP 09 v Benešově je Tomáš Podhola. Fotograf a bývalý místostarosta města.

"I Benešov, stejně jako každé jiné město, má své priority. Jak v rozvoji, tak v udržitelnosti. Úkolem nás ucházejících se o jeho vedení je nejen tyto priority pojmenovat, ale i řešit. Zkusím ty hlavní, na které se dozajista ihned zaměříme, v krátkosti uvést.

BYDLENÍ: Je velmi potřebné, aby naše město bylo iniciátorem rozšíření nabídky v novém nájemním či vlastním hypotečním bydlení.

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ: Benešov již na jeho řešení pracuje, ale je nutné tuto snahu urychlit a odpadové hospodářství vyřešit i do nadcházejících let!. Skládka v Přibyšicích je již zaplněna a je nezbytné udělat zásadní kroky, jak dál nakládat s komunálním odpadem!

DOPRAVA: V dopravě je třeba myslet na vlastní město, aby se neopakovaly dopravní kolapsy při rekonstrukcích povrchů ulic a průtahových komunikací. Řešením je jistě i koordinace a vhodnost časových termínů vlastních oprav.

ZDRAVOTNICTVÍ: Přímá a stálá spolupráce s vedením místní nemocnice, s krajským radním pro zdravotnictví i s místní soukromou lékařskou praxí. Je nutné být těmi, kdo mají možnost ovlivnit plnou zdravotní vybavenost našeho města i regionu.

SOCIÁLNÍ PROSTOR: V této oblasti je žádoucí využívat více všech programů řešících problémy lidí vystavených chudobě, ohrožených ztrátou zaměstnání a tím posléze i jejich soběstačnosti včetně možné ztráty bydlení. Tím jsme ovšem u zásadní priority týkající se nejen našeho města.  Jsou to

ENERGIE: Je naprosto nevyhnutelné věnovat se naplno problematice nákupu energií, a to jak pro občany žijící v nájemních bytech Benešova, tak i pro všechny instituce a organizace městem zřízené. Týká se to tedy i škol, školek, sportovišť, vlastní radnice, atd. Vývoj v celé Evropě ukazuje, že toto bude hlavním tématem veškerého snažení členů vedení všech radnic, hejtmanství i úřadu vlády!

Je toho jistě ještě velmi mnoho, co naše město potřebuje v kratších i delších časových horizontech řešit a na co jsme připraveni se zaměřit. Například venkovní koupaliště - AQUAPARK. V tomto případě jsme asi již jediné město v ČR své velikosti, které jej na svém území občanům nenabízí. I na to však řešení máme a i to bude naší prioritou.

Vše výše uvedené píši v množném čísle, neboť do voleb vstupujeme SPOLU. Spolu s Benešovskou ODS a KDU ČSL. Sám za sebe na závěr sděluji, že udělám vše proto, aby to, co o potřebách Benešova víme, jsme z "papíru" a našich hlav a úst překlopili do realizací a naše město bylo i nadále místem, kde lidé chtějí nejen bydlet, ale i příjemně žít a být na své město hrdí!"
Štítky
Osobnosti: Tomáš Podhola
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme