Otevření víceúčelového hřiště v Dobrovici

14. 9. 2011

Nedaleko základní školy bylo dnes otevřeno nové víceúčelové hřiště.  Investici za zhruba 5,5 milionu korun se podařilo zrealizovat během devíti měsíců. Před několika lety byl přitom v tomto místě pouze svah. O slavnostní zahájení provozu nového areálu se postarali kromě činovníků také dobrovické mažoretky.
Provozovatelem nového zařízení bude podle slov starostky Jany Bímové základní škola. „Za určitých podmínek bude moci využívat toto hřiště také veřejnost. Zprostředkování bude možné přes správce hřiště,“ dodala starostka.
Nové hřiště nabízí plochu pro míčové sporty. Jeho součástí jsou 4 koše na basketbal, ale i výseč pro hod koulí, běžecký ovál o délce 200 metrů a doskočiště pro skok daleký a vysoký. Součástí projektu se stala i malá tribunka na sedění, která může posloužit i jako místo pro lehký odpočinek nebo na převlečení do sportovního.
Jedním z gratulantů v Dobrovici byl také současný poslanec Jan Smutný, který se přiznal ke vztahu k tomuto místu. „Jsem rád, že se podařilo takové hřiště právě na místě, kde jsem před několika desítkami let ukazoval klukům coby tělocvikář, jak mají hrát fotbal a jak rozpažovat.“
Vlastní projekt začal vznikat ještě v éře bývalého starosty a krajského zastupitele Josefa Hrobníka: „ Původně tady byl jen svah, který jsme kdysi zvelebili před dvaceti lety pomocí škváry na hřiště. Po několika letech bylo jasné, že škola potřebuje víceúčelové hřiště, které by mohla využívat. Jsem rád, že se podařilo tuto investici v takové kvalitě zrealizovat.“

MB-noviny
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme