Neratovice připravují stavbu parkovacího domu

25. 10. 2019

Z výsledků analýzy situace parkování ve městě, kterou si nechala radnice zadat na doporučení České parkovací asociace, vyplývá, že městu chybí zhruba 350 parkovacích míst. Tento nedostatek by mohl vyřešit parkovací dům.


Tento investiční záměr je podložen zpracovanou studií proveditelnosti. „Doporučení je poměrně jednoduché – zahájit přípravu výstavby objektu hromadných garáží s následnými doprovodnými opatřeními na místních komunikacích,“ uvedl starosta Roman Kroužecký. Dále je prý třeba prověřit možnosti lokálních úprav uspořádání parkovacích stání s využitím dostupných možností – například překreslením vodorovného značení parkování. „Jen tímto opatřením získáme okolo 130 parkovacích míst,“ upozornil.

Vedení města již rozhodlo o zadání projektové dokumentace na stavbu parkovacího domu s kapacitou 350 míst, a to s možností přístavby dalších podlaží, které by počet míst navýšily až na 500. Předpokládané náklady na stavbu domu (včetně úprav navazujících komunikací) jsou odhadovány na 80 milionů korun.

Jako nejvhodnější lokalita se podle radnice jeví místo parkoviště mezi Tescem a Úřadem práce. „Vzhledem k této lokalitě je na místě uvažovat o dotačním titulu Integrované územní investice Pražské metropolitní oblasti, a to ve výši zhruba poloviny celkových nákladů,“ dodal starosta.


Parkovací dům by sloužil i jako P+R v návaznosti na nové stanice autobusů a vlaků v Mánesově ulici.

zdroj: mělnický deník

Štítky
Osobnosti: Roman Kroužecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme