Ministr zdravotnictví míří dnes do Boleslavi a už je z toho skandál

14. 10. 2011

Mladá Boleslav – Ministr zdravotnictví Leoš Heger ještě nedorazil na dnešní oficiální návštěvu Mladé Boleslavi a už je z toho regionální skandál.
Na pracovní oběd ani následnou přednášku s ministrem totiž podle zástupců největší regionální Klaudiánovy nemocnice nebyl pozván její ředitel Ladislav Horák, zatímco mnozí lékaři pozvánku dostali.
„Opravdu jsme oficiální pozvánku nedostali, velmi nás to mrzí, důvody neznáme,“ řekla Deníku mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková. Podle zdrojů Deníku se vedení nemocnice o celé akci dozvědělo, až když někteří lékaři žádali o uvolnění na tuto akci. Podle pořádající strany TOP 09 jde ale jen o nešťastné nedorozumění.
„Přišlo mi hloupé posílat pozvání panu řediteli za naší poslaneckou kancelář, protože jsme chtěli akci pojmout zcela nepoliticky jen z  profesního hlediska. Proto jsem poprosil ministerstvo, aby s předstihem poslali panu řediteli nemocnice pozvánku oni. Bohužel se toto pozvání asi někde zatoulalo,“ vysvětloval včera poslanec Jan Smutný. Podotkl však, že pana ředitele později pozval osobně, až když byly jasné podrobnosti návštěvy, tedy čas a místo setkání. „Pan ředitel nám ale řekl, že kvůli zdravotnímu vyšetření stejně nemůže, proto jej na místě řádně omluvíme,“ uvedl Smutný.
Ministr Heger se v Mladé Boleslavi setká s ředitelkou Zdravotní pojišťovny Škoda Darinou Ulmanovou, šéfem Pírkova sanatoria, lékaři a také s veřejností, které chce osvětlit zdravotní reformu. Všichni zájemci mohou v pátek ve 14 hodin přijít do auly Vzdělávacího centra Škoda na Karmeli.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme