Mělník dál usiluje o odklon nákladní dopravy z centra

21. 3. 2016

Ve městě Mělník je řada uzavírek a nákladní auta na objízdných trasách přetěžují silnice. Hluk a výfukové plyny také znepříjemňují život obyvatelům města. Odklon nákladní dopravy už jednou zamítlo ministerstvo dopravy, nyní o něj město znovu žádá. 

Ve městě se nyní pracuje na několika místech na stavbě obchvatu, kde je investorem Ředitelství silnic a dálnic, i na dalších opravách ulic. V následujících týdnech přibudou ve městě další uzavírky na hlavních tazích a bude hrozit dopravní kolaps.

Odklon by pro nákladní auta znamenal zajížďku až několik desítek kilometrů, což by dopravcům zvýšilo náklady. "Zatím jsem překvapen, že i když je na křižovatce Polské a Mladoboleslavské ulice semafor, tak nám tady nevznikají vysloveně kritické situace," uvedl místostarosta Mělníka Milan Schweigstill.

V květnu přibudou další navazující práce na stavbě obchvatu. Podle místostarosty bude velmi záležet na řidičích, jejich tolerantním chování a uzpůsobení trasy cest dopravní situaci v Mělníku. Kolaps podle něj hrozí například v případě dopravní nehody.

K případnému odklonu dopravy se musí vyjádřit řada institucí, například Středočeský kraj, hasiči a opět také ministerstvo dopravy.

Nákladní vozy navíc porušující zákaz vjezdu na mostek s nosností určenou pro osobní auta, tento mostek zcela zničily a město ho muselo uzavřít pro veškerou dopravu. "Nyní se připravuje projekt, tendr na zhotovitele bude vyhlášen v řádu týdnů," uvedl místostarosta. Náklady na jeho rekosntrukci jsou odhadovány na tři miliony korun.

ČTK

Zdroj: Eulog.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme