Marek: Školní jídelny v Mladé Boleslavi jsou plné i v červenci

26. 7. 2016

Základní školy sice v těchto dnech zejí prázdnotou, ve školních jídelnách na 6. 7 a 8. základní škole ale panuje čilý ruch, ovšem stavební.

Jídelna na 6. základní škole volá po rekonstrukci už řadu let, velká část vybavení tu svému účelu slouží už čtyři dekády. Navíc od příštího školního roku se tu významně navýší kapacita strávníků, proto je generálka kuchyně nevyhnutelná. 
Začala už v červnu, tedy za pochodu, a pokračuje i v průběhu letních prázdnin. 

„Momentálně je hotová většina bouracích prací, teď se tu provádí betonáž a příprava na montážní práce. Je nutné opravit i vzduchotechniku, výtah a provést další práce při napojování inženýrských sítí jak v přízemí, tak v suterénu budovy,“ vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek, který má školství na starosti.

Rekonstrukce jídelny na Šestce včetně nového vybavení bude stát zhruba 9 milionů korun. Nejsou to ale jediné peníze, které o prázdninách město do školních jídelen.

První etapa oprav se právě odehrává i na školní jídelně ve Václavkově ulici, která slouží 7. a 8- základní škole. „Letos se zde během prázdnin provede první část prací na rekonstrukci jídelny včetně vzduchotechniky a výměny devíti oken, v roce 2017 bude na řadě celkové zateplení objektu a další zbývající práce,“ upřesnil náměstek Marek.

I v tomto případě město za rekonstrukci zaplatí částku přes 8 milionů korun, což bude v konečném výsledku zahrnovat i nové vybavení kuchyně. 

ŠÁRKA CHAROUSKOVÁ

Zdroj: Boleslavský deník; 26.7.2016; rubrika/pořad: Boleslavsko - Zpravodajství

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme