Kostelec zřídil potravinovou banku

16. 3. 2020

Kostelec nad Černými Lesy uzavřel smlouvu s potravinovou bankou. Město tím chce alespoň částečně pomoci sociálně slabším obyvatelům. Službu v současné době využívá přibližně pět lidí.

Senioři nebo sociálně slabší obyvatelé Kostelce nad Černými Lesy mohou využít služeb potravinové banky. V té mohou lidé získat nejen potraviny, ale také hygienické potřeby.

"Potravinová banka je pomoc těm, kteří to potřebují. Dostávají potraviny zdarma, zboží, které jsme říkali. Pro mě je to opravdu pomoc potřebným a je to to nejmenší, co pro ně můžeme udělat," říká Jana Havelková, starostka města Kostelec nad Černými Lesy.

"Znamená to pro mě hrozně moc. Dostanu nějaký potraviny zdarma, protože těžko vycházím, protože nájmy jsou velké a důchody malé, tak je problém, aby člověk vyšel," říká paní Stáňa, klientka potravinové banky.

O tom, kdo může tuto službu využít rozhoduje sociální komise, kterou zřídil městský úřad.

"V té sociální komisi je pracovnice městského úřadu, ředitelka základní a praktické školy. Je tam také obyvatelka města, která to tady zná. Tato komise ví o lidech, které pomoc potřebuje a také jim rozděluje prostředky. Je tam i zástupce pečovatelské služby, zástupce poskytovatele sociálních služeb," říká Jana Havelková, starostka města Kostelec nad Černými Lesy.

Smlouva s potravinovou bankou vyšla město na 3000 korun za rok. Tuto službu může pravidelně využívat až 5 lidí.

převzato z: praha tv

Štítky
Osobnosti: Jana Havelková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme