Klinecký: V Českém Brodě otevřeli zrekonstruovanou knihovnu

25. 3. 2024
Český Brod Slavnostního otevření se dočkala nově zrekonstruovaná Městská knihovna v Českém Brodě. Sídlí v budově bývalé radnice na náměstí Arnošta z Pardubic, modernizace trvala rok a půl, ujala se jí firma Mozis.

Ke komfortu čtenářů nyní přispívá i výtah a zcela nově vybavené prostory. V přízemí funguje informační centrum, vstup do historického podzemí, ale také nová kavárna, která vznikla místo bývalého depozitáře. „Za vedení města jsme strašně rádi,“ uvedl starosta Českého Brodu Tomáš Klinecký. „Do prvního patra se povedlo vybudovat výtah, takže bude knihovna přístupná i pro pohybově hendikepované občany, pro starší občany, kteří měli se schody dlouhodobě problém,“ míní Klinecký. Z celkových nákladů asi 17 milionů korun město dostalo 9 milionů formou dotace od ministerstva pro místní rozvoj.

Podle českobrodského starosty tak ve městě vznikla jedna z nejhezčích knihoven v regionu, rekonstrukce budovy navíc bude pokračovat ještě v podkroví. Vzniknout zde má multifunkční sál pro přednášky, koncertní vystoupení a výstavy.

„Před měsícem se nám podařilo získat dotaci na rekonstrukci podkroví, kde by mělo vzniknout kulturní a kreativní centrum. A to by mělo proběhnout v příštím roce. Pak nás bude čekat ještě oprava fasády, ta ale ještě není úplně akutní, takže s tím ještě počkáme,“ prozradil Tomáš Klinecký.

O slavnostní otevření Městské knihovny byl mezi lidmi zájem, podívat se jich na nové prostory přišly desítky. A zněla jen slova chvály. 

Převzato z: Kolínský deník

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme